TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İEF açılış töreninden Kültürpark projesine kadar kent gündeminde yer alan pek çok önemli konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılında göreve geldiği ruh, inanç, heyecan kişilik ve yaşam biçimiyle çalışmaya devam ettiğini söyledi. Bir televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, “13 buçuk senedir özveriyle çalıştım. Önümüzde 1,5 sene daha var. Onu da İzmirli hemşehrilerimize yararlı olacağını düşündüğüm işler yaparak geçireceğim. İzmir’e yapılacak her türlü doğru işte varım. Ama yanlışta yokum” dedi. Kültürpark’ta gerçekleşen yayınında kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın gelecek yılki partner ülkesi için şimdiden çalışmalara başladıkları müjdesini verdi.

BARIŞA KATKI KOYDUK

86. İEF’nin partner ülkesi Rusya ile yapılan toplantılarda karşılıklı imzaların atıldığını ve birçok protokol imzalandığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Önemli olan, yapılan anlaşmaların karşılığını almak. Önümüzdeki süreçte kendini gösterecek. Rusya, Enternasyonal Fuar’ın çıtasını, fuarın en şaşalı dönemine yükseltti. Bize ve hükümete düşen görev, çıtayı yükseltmeye devam etmek” dedi. Bu yılki fuarın ziyaretçi açısından çok dezavantajlı bir sürece denk geldiğini de kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kurban Bayramı sonrasına bırakamadık, öncesine aldık. Bayram tatili uzadı ve yaz sezonu bitmedi. Bunların hepsi ziyaretçi açısından birer handikap ama iyi gidiyor. Fuar için herkes özveride bulundu. Hükümet ile birlikte Rusya gibi ekonomisi dev bir ülkeyi partner ülke yaptık. Ruslar 300 kişilik kalabalık bir heyetle geldiler ve önemli iş bağlantıları yapıldı. Aradaki sorunlar İzmir’de aşılmaya çalışıldı ve aşılıyor. İzmir, İEF sayesinde barışa katkı koydu. Umarım bölgemizde terör biter, ülkemize, bölgemize, dünyaya barış gelir” şeklinde konuştu.

İNCİRALTI’NDA ALGI YÖNETİMİ YAPILIYOR

Son günlerde yeniden gündeme gelen İnciraltı’nın planlanması konusunda kamuoyuna yeterli bilgilendirmeyi yaptıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Algı yönetimi denilen, benim de hiç anlamadığım bir mekanizma var. Burada bunu yapmaya çalışıyorlar. Ama bunlar doğru şeyler değil. Bunu kime karşı yapıyorsun? Rüştünü ispat etmiş, 13 senedir kimsenin bir şey diyemediği, bu kent için bir şey yapmaya çırpınan belediye başkanına karşı yapıyorsun. Planı yapan biziz, öneri planı götüren biziz. ‘Efendim şuraya niye karşı çıktın’ diyorlar. Ben İnciraltı planlansın diyorum. İlk göreve geldiğim günden beri diyorum. İnciraltı planlansın demek, akla ve bilime dayanmadan, planlama ilkelerine uyulmadan, işimize geldiği şekilde planlansın demek değildir. Bunun altını çizmek istiyorum. Evet, planlanmasından yanayız. Oturup karşılıklı mutabık kalarak planlamaktan yanayız. İleride doğacak hataların bertaraf edilerek planlanmasından yanayız” diye konuştu.

DAYATMAYA KARŞIYIZ

Ulaştırma master planının yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, İnciraltı’ndaki tüp geçidin karadan nasıl geçeceği konusundaki önerilerinin dikkate alınmadığını ve tam tersine, dayatmayla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kente yapılacak her türlü doğru işte, akla ve bilime uyarak yapılacak her işte varız. Ama yanlışta yokuz. Bakın, geçmişte yanlış yapıldı; planlama olmadan gecekondular yapıldı. Şu anda kentsel dönüşüm diye niye çabalıyoruz? Böyle hatalar bir daha yapılmasın diye. Büyükşehir Belediyesi’nin bir duruşu var. Burası doğal sit alanı. Siz buraya TOKİ gelecek diye planlamayı Büyükşehir’den alıp ve 80 yere dağıtıp sonra ‘ben bu yanlışı dayatıyorum’ derseniz, kim derse desin yasal hakkımızı bugüne kadar aradık, bundan sonra da arayacağız. ‘Sen kentin kalkınmasını istemiyorsun’ derlerse, biz de ‘Sen kentin kalkınması için ne yaptın? Bu kente nasıl bakıyorsun? Senin kentin kalkınmayı istemiyor dediğin Büyükşehir Belediyesi neler yapmış sanayide, hizmet sektöründe, turizmde, tarımda? Hangi rakamlara ulaşmış?’ diye sorarız adama. Önce bunlara bakacaksın. Biraz da insaf varsa, oturacaksın ona göre konuşacaksın ve o lafın da bir haysiyeti olacak.”

KÜLTÜRPARK SORULARI

Kültürpark’ın yeşilini artıracak ve bina yoğunluğunu azaltacak projelerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “koruma planı olmadığı” gerekçesiyle onaylanmaması konusunda da ilk kez konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: “Fuar holleri 23 bin 500 metrekare. Bu holler, bu plan varken, burası aynı statüdeyken yapıldı. Mevcut plan esas alınarak yapıldı. Kimseyi suçlamıyorum. Holler varken istenmeyen belgeler şimdi neden isteniyor? Koruma planı istiyorlarsa, Koruma Kurulu neden bizi 1 yıl oyaladı? Kültür Bakanlığına gittim. Bakan, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı’yla görüştüm ve bu sonuç geldi. Burada bir şey yok. Kültürpark’tan kurul kararı olamadan, üniversite raporu olmadan, ormanın raporu olmadan kim bir ağacı kesebilir? Mümkün değil. İzin çıkarsa yapacağız. Çıkmazsa bekleyeceğiz. Kilit taşlar, otoparklar buraya yakışmıyor. Hepsiyle ilgili planımız var.” n HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.