TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’ndan adaylık sinyali

AK Partili Bilal Doğan’ın “‘Projeleri bitiremezsem yeniden aday olurum’ mu? diyeceksiniz” sözleri karşısında Başkan Aziz Kocaoğlu, “Olacağız artık. Mecbur, elimiz mahkum” yanıtını verdi

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 07:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’ndan adaylık sinyali

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu, Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Oturumun dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı bölgelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin eleştirilerde bulundu. Doğan, “Uzundere ve Ege Mahallesi projeleri için bugüne dek toplam 9 kez ihaleye çıkıldı. Gelinen nokta ise herkesin malumu… 2019 yerel seçimleri yaklaşıyor… Yoksa ‘Bu projeleri bitiremezsem yeniden aday olurum’ mu diyeceksiniz?” dedi. Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, “Olacağız artık. Bu şartlar altında ne yapalım? Mecbur, elimiz mahkum!” diye konuştu.

ADAYLIK ÇIKIŞI

İzmir’deki kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalar hakkında eleştirilerde bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, “Uzundere’de 1. etap konutları haricinde temeli atılan proje olmadığı gibi ne yazık ki henüz bu konuda bir arpa boyu dahi yol alınamadı. Bu konuda ortaya çıkan tablo itibariyle belediyenin izlediği yol hartasını bir kez daha gözden geçirmek gerekir. Uzundere’de ilk üç ihalede işe başlayamayan, dördüncü ihalede temel atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde Türkiye’ye örnek gösteriliyor. Ortada sonuçlanmış anahtar teslimi yapılmış bir çalışma yok. Diğer yandan ancak dördüncü ihaleden sonra temelini atabildiğiniz Uzundere’deki hüsran, diğer bölgelerde de tekrarlanmaktadır. Geçtiğimiz hafta Uzundere için yapılan son ihaleye teklif dahi gelmemiştir. Proje bir kez daha yılan hikayesine dönmüştür. Uzundere ve Ege Mahallesi projeleri için bugüne dek toplam 9 kez ihaleye çıkıldı. Gelinen nokta ise herkesin malumu… 2019 yerel seçimleri yaklaşıyor… Yoksa bu projeleri bitiremezsem yeniden aday olurum mu diyeceksiniz?” dedi. Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, “Olacağız artık. Bu şartlar altında ne yapalım? Mecbur, elimiz mahkum!” diye konuştu.

“BU YAP-SAT’ÇILIKTIR”

Kentsel dönüşümün ne olduğu konusunda Türkiye’de bir anlam karmaşası olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu ise, şöyle konuştu: “Alsancak’ta Birinci Kordon’da harçtan yararlanacağım diye aynı binanın yıkılıp yapılması kentsel dönüşüm müdür? 540 hektar alanın 100 hektarının kamulaştırılıp imara açılması, İller Bankasını ucundan bulaştırmak, bunu kamu adına yapmak, sonra ihaleye çıkartmak kentsel dönüşüm müdür? Bu kentsel dönüşüm değil. Bu ‘yap-satçı’lıktır. İzmir’de 45 bin dönüm kentsel dönüşüm alanı mevcuttur. Büyükşehir belediyesi 2008 yılında yaptığı 1/25 binlik planlarda bu alanları belirlemiştir. Bu alanlarda kentsel dönüşüm olduğu zaman İzmir’in büyüme trendiyle birlikte 2040-2050 yıllarına kadar konut ihtiyacı da karşılanmaktadır. Oradaki alanın bin 100 dönümünü imara açmanın bir anlamı yoktur. O ve Uzundere TOKİ’nin arkasındaki 900 dönüm yeri imara açmak demek bir tek anlamı içerir. O da şudur; ‘Ey gecekondu sahibi, ey çarpık yapı sahibi, ey depreme dayanıksız ev sahibi sen burada otur, herhangi bit felaket olursa altında kal, ben kentsel dönüşüm yapmayacağım. Kamulaştırdığım arazileri imara açarak konut üreteceğim’ demektir. Bu belediyenin bakanlığın TOKİ’nin işi değildir.”

“DÜZGÜN İŞ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Firmaların Ege Mahallesi ve Uzundere’de karlarını maksimize etmek için ihaleye girmediklerini ifade eden Kocaoğlu, “Yarın daire fiyatları arttığı zaman girecekler. Biz inançla, kurduğumuz yöntemle gidiyoruz. Böyle bir yöntem kurup ülkenin gündemine getirdiniz mi getirmediniz mi? Vatandaşın, garibin yanında oldunuz mu olmadınız mı? Yavaş olur olmaz, onu ekonomik koşullar belirler. Hükümet, Fikirtepe’ye para lazım destek verecek. Benimkilere para lazım değil kardeşim. Kentsel dönüşüm yapılmadı! Kentsel dönüşümün felsefesinde problem var. Kentsel dönüşüme rant olarak bakılmaz. Geçmişteki belediyelerin o günkü koşullarda zorunlu olarak bir problemi vardı. Bugün bize düştü. Biz bunun altından kalkacağız. Hem merkezi hükümet hem biz. Doğru düzgün iş yapmak zorundayız. Doğru yapacağız ki torunlarımız bir daha karşılaşmasın. Bizim yapmak istediğimiz budur” açıklamasında bulundu.

“DUYMAYAN BİR DAHA DUYSUN”

Konuşmasının devamında Körfez Geçiş Projesi’ne ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, “Körfez Geçişi Projesi’ni İzmirli isterse yaparız diyorlar. Ben bu kentin vatandaşlarının en fazla oyuyla seçilmiş belediye başkanıyım, kardeşinizim. Başbakan Yıldırım’a da söyledim. Duymayan bir daha duysun. Ben tüp geçişin tartışmasız yapılmasını istiyorum. Mademki merkezi hükümet bunu uygun görmüş para harcayacak, yapılsın. Kimseye sormayın istiyor musunuz diye? Yapın kardeşim yapın. İzmir’e kim ne yaparsa biz bangır bangır çıkar teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.