TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’ndan “Artı Para” ve adaylık açıklaması

Aziz Kocaoğlu, İZBAN’daki “Artı Para” uygulamasına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Kocaoğlu, yeniden aday olup olmayacağı sorusuna ise, “Üstüme böyle gelirlerse aday olurum. Beni sakin bıraksınlar” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’ndan “Artı Para” ve adaylık açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı bir yayında İZBAN’da 15 Şubat’ta uygulanmaya başlayan “Artı Para Sistemi ve bu sisteme yönelik eleştiriler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni bir sistem kurmanın son derece sıkıntılı olduğunu, ancak İZBAN’daki yeni sistem üzerinde uzun yıllardır çalıştıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Minimum 8 sene oldu. İZBAN 3 yıl içerisinde Bergama’ya uzanacak. Bir sistem kurmamız gerekiyor. Bu sistemin önce adil olması gerekiyor. Şu anda İZBAN hattı 136 kilometre… Bu mesafeyi tek biletle gitmek ne kadar adil, ne kadar hakkaniyetli? Biz İZBAN’da ‘gittiğin kadar öde’ yazılımına geçtik. Başka bölgelerde şu anda bunu uygulayacak durumumuz yok” dedi. Kocaoğlu, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday olup olmayacağı sorusuna şöyle yanıt verdi: “Bakacağız, benim üstüme böyle gelirlerse aday olurum. Beni sakin bıraksınlar. Tabii ki eleştirecek en doğal hakkı… Ama iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırsınlar.”

HATASIZ OLMASINA ÇALIŞTIK

“Sistemi kurarken ‘Eski metropol içerisinde 25 kilometre tek biletle gidilsin, 90 dakika da aktarma hakkı alsın’ üzerine şekillendirdik” diyen Kocaoğlu, devamında şunları söyledi: “25 kilometreden sonra da kilometre başına 7 kuruş ödesin dedik. Bunun üzerine de bir yazılım çalışması yaptık. Bu sistemi kurduk. 25 kilometreden sonra kilometresine 7 kuruş ödesin dedik. Burada uzun bir zam da söz konusu değil ama bir sistem kurmak istedik. Bunun üzerine bir yazılım çalışması yaptık. Hakkaniyeti aradık. Sistemin olabildiğince hatasız olmasına çalıştık. Karşıyaka İstasyonu’ndan Aliağa istikametine gideceksin Karşıyaka-Aliağa arası atıyorum 7.10 kuruş, bunu kartınızdan kesiyor. Siz Aliağa’ya değil Çiğli’ye gidiyorsanız, çıkışta aynı girerken olduğu gibi kartınızı okutuyorsunuz 2.86’nın geri kalanı kartınıza ilave ediliyor.”

MÜMKÜN DEĞİL

“İzmirliler ‘136 kilometreyi 2.86 TL’ye gidelim’ diyorsa ona sözümüz yok” diye Kocaoğlu, “Keşke böyle bir imkan olsa ama dünyanın hiçbir yerinde bu mesafe bu ücrete gidilmez” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca, “Bu sistem şu an İstanbul’da metrobüste o yoğunlukta çalışıyor. Bu sistemin oturması ve desteklenmesi dileğimiz. 15 senedir bu kentte Büyükşehir Belediye Başkanıyım… Yaklaşımımız, duruşumuz, insana bakışımız belli… Vatandaşın aleyhine karar almamız mümkün değil! Eğer İzmirliler bunu 15 senede öğrenmediyse yapacak bir şeyimiz yok” diye konuştu. Sistem için getirilen ‘ödeme inişte alınsın’ eleştirisine de yanıt veren Kocaoğlu, “Hepimiz genç olduk. Biri çıkar, zıplar, atlamaya çalışır, güvenliklerle sorun yaşanır, daha büyük problem çıkar. Biz problem çıkarmak istemiyoruz, problem çözmek istiyoruz” dedi.

ORADA ZATEN GAYRİ FAAL BİR HAVALİMANI VARDI

Kocaoğlu programda AK Parti cephesinde Alaçatı’ya yapılması planlanan havaalanı ve kentteki enerji projeleri üzerinden gelen ‘istemezükçü’ eleştirilerine de yanıt verdi. Kocaoğlu, “AK Partili Hamza Dağ ve arkadaşları ‘istemezükçüleri’ gözden geçirmelidir. Böyle bir suçlamanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Zaten orada gayri faal bir havalimanı vardı. Belli ölçüde bir havalimanı yapılacak. Buna karşı değilim. Ben bunu desteklerim. Rüzgar enerjisiyle bir bağlantı kurulmuş. Buna da karşı değilim. Ama köye 100 metre mesafede yaşamı etkileyecek mesafede yapılmasına karşıyım. Uygun olan yerlerde karşı olmak diye bir şey söz konusu değildir!” diye konuştu.

KENT İÇİN NE YAPTINIZ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a da seslenen Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Bir seçim yaklaşıyor. Büyükşehir’i istemezükçü gibi söylemlerle vurarak burada siyaset yapması kendine zarar verir. Bizim yoğurt yiyişimiz de kenti için çabamız da bellidir. Genel Başkan Yardımcısı olarak iki dönemdir milletvekili olarak kent için ne yaptınız? Bunu konuşun. İzmir’in hangi problemini çözmek için mücadele ettiniz? Kuzey çevre yolu yap-işlet-devret… Havalimanı iki kez yenilendi, yap-işlet-devret… İnciraltı planlarını konuşmalıdır. İZBAN’de TCDD’nin bir türlü gidermediği sinyalizasyon sorunu hakkında konuşmalıdır. İzmir’in ekonomisi, tarımı, kalkınması için ne yaptınız? Türkiye’nin birçok ilinde tarıma destek verdiğinizi söylüyorsunuz, İzmir tarımına ne yaptınız? İzmir tarımda ilk üçe giren bir kent… İlk üçte koşturan kente ne verdiniz? İzmir için çalışın, İzmir’in projeleri için uğraş verin, Ankara bürokrasisinde İzmir’in projeleri için uğraşın o zaman başımın üstünde yeriniz var.”

ÜSTÜME BÖYLE GELİRLERSE...

Kocaoğlu’nun bu açıklamalarının ardından 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday olup olmayacağı sorusu gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bakacağız, benim üstüme böyle gelirlerse aday olurum. Beni sakin bıraksınlar. Tabii ki eleştirecek en doğal hakkı… Ama iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırsınlar” dedi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.