TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kök hücreyle şifa buldu

“Talasemi majör” adı verilen ağır kansızlık hastası Emine Gümüş, Almanya’dan gelen kök hücrenin nakledilmesiyle hayata tutundu

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kök hücreyle şifa buldu

Aydın’ın Koçarlı İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Mahallesi’nde yaşayan Ayhan ve Duriye Gümüş’ün kızları Emine’nin genetik hastalığı bulunduğu, henüz anne karnındayken yapılan tetkiklerde anlaşıldı. Bebeklerini dünyaya getirme kararı alan aile, kızlarının kalpten kemiklere ve karaciğere uzanan bir dizi hastalıktan uzak kalması için her ay Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine giderek kan nakli yaptırdı.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Boyu yaşıtları gibi uzamayan, okuluna devam edemeyen Emine’nin hastalığı 9 yaşına gelince ağırlaştı ve doktorları ölümcül sonuçların ortaya çıkmaması için kök hücre nakli gerektiğini aileye açıkladı. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi doktorları tarafından yapılan nakil işleminin ardından taburcu edilen Emine ve ailesine İzmir Hasta Çocuk Evleri de destek verdi. Duriye Gümüş, ilk donörün yarattığı hayal kırıklığını, Emine’nin sağlığına kavuşmasıyla atlattıklarını aktardı. (AA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.