TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak Belediyesinden kardeş ilçeye yardım

Konak Belediyesi meclisinin 2. oturumunda kardeş belediye olan Kütahya’nın Şaphane İlçesi’ne çok amaçlı spor salonu yapılması AK Partili meclis üyelerinin itirazlarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak Belediyesinden kardeş ilçeye yardım

NİLGÜN TAZE

Konak Belediyesinin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin meclis salonunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Yapılan toplantıya Konak’ın kardeş belediyesi olan Kütahya’nın Şaphane İlçesi’nin Belediye Başkanı Rasim Daşhan ve meclis üyeleri de konuk olarak katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş meclis açılış konuşmasında iki yıldır her Ramazan ayında Şaphane’de iftar sofrası kurduklarını açıklayarak, “Kardeşliğimizi aynı sofra altında pekiştirdik. Şimdi onlar da bu ziyaretlerimize karşılık iade-i ziyarette bulunuyorlar. Kardeş belediyemize ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

KARDEŞLİK BAĞI

Mecliste görüşülen gündem maddeleri arasında Konak Belediyesinin destekleri ile kardeş belediye Şaphane’ye çok amaçlı bir spor salonu yapılması ile ilgili komisyon kararına AK Partili meclis üyelerinden Konak’ta az sayıda kültür merkezi bulunurken belediye parasının başka ilçelere aktarılmasını uygun bulmadıklarını söyledi. Şaphane Belediyesinde gelen taleple ilgili komisyonun aldığı olumlu yöndeki karar mecliste oylandı. AK Parti meclis grubu Şaphane’ye çok amaçlı salonun yapımına red oyu verirken CHP meclis grubu üyeleri, “Biz lokmamızı paylaşırız, ayrıca yapılacak bu tesisten sadece CHP’li seçmenler değil AK Partili seçmenlerde faydalanacak” diyerek komisyon kararını onaylayacaklarını söyledi.

PAYLAŞMAK ÇOĞALTIR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kardeş belediyesi olan Şaphane’nin imkanlarının son derece kısıtlı olduğunu, ilçe halkının böylesi bir salona çok ihtiyaç duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Şaphane halkının düğün, toplantı, çeşitli tören ve aktiviteleri gerçekleştirmeye yönelik olarak çok amaçlı bir salona ihtiyacı var. Bu talebi komisyon üyelerimiz görüşmüş ve kabul etmiş. İlçe belediyelerinin ödeneklerinin merkezi hükümet tarafından çok kısıtlanması ve ilçe hizmetlerinin yerine getirilememesi nedeniyle biz az olan lokmalarımızı paylaşarak, azımızı birlikte çoğaltarak, birbirimizle dayanışma halinde yaşamayı doğru kabul ediyoruz. Bizim her şeyimiz tam olsun sonra yardım edelim değil, azımızı paylaşarak bu anları çok etme gayreti içindeyiz.”

‘BİZ YEREL YÖNETİMİZ’

AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Sait Başdaş, Konak Belediyesinin öncelikle kendi ilçesine bir düğün salonu yaptırması gerektiğini söylemesi üzerine yanıt veren Başkan Pekdaş, “Çınarlı’da bir düğün salonu açtık. Zaten Konak ilçemizde salonlarımız var. Biz Konak Cumhuriyeti değiliz. Biz devlet de değiliz, yerel yönetimiz ve İzmir şehri merkezi hükümete sağladığı ekonomik katkının dörtte birini bile geri alamıyor. Siz yerel yönetimleri şehrin tek başına yöneticisi olarak değerlendiriyorsanız, belediyeleri devlet gibi görüp Konak’ı ayrı bir Cumhuriyet gibi değerlendiriyorsanız ne mutlu bize” açıklamasını yaptı.

OY ÇOKLUĞU SAĞLANDI

İzmirlinin takdirinin verdiği oylarla belli olduğunu ifade eden Pekdaş, “O nedenle ben bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum” diyerek kararı komisyondan geldiği şekliyle oylamaya sundu. AK Parti meclis üyelerinin muhalefetine karşın Şaphane Belediyesine çok amaçlı salon yapılması CHP’li üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Pekdaş oylamanın ardından “Anadolu halkının dayanışmasını gösterme nezaketinde bulunan komisyon üyelerine ve kabul oyu veren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DAŞHAN’DAN TEŞEKKÜR

Konak Belediye meclisinde alınan karar kardeş belediye başkanı ve meclis üyelerini sevindirirken, Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan oylama sonrasında söz alarak, “Yapmış olduğunuz yardım için teşekkür ederiz. Yapacağımız çok amaçlı sosyal tesislerinde her partiden insan etkinlik gerçekleştirecektir” diyerek Konak Belediyesinin yardım taleplerini kabul etmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

FOTO ALTI: Konak Belediyesi meclisinde, kardeş belediye olan Kütahya’nın Şaphane İlçesi’ne çok amaçlı spor salonu yapılması için destek olacağı açıklandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.