TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Konuşan Renkler” sanatseverler ile buluşuyor  

Ressam Egemen Arık, “Konuşan Renkler” başlığı altında açacağı sergi ile sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Konuşan Renkler” sanatseverler ile buluşuyor   

ONURHAN ALPAGUT

Bostanlı Güzel Sanatlar Galerisi Ressam Egemen Arık’ı konuk etmeye hazırlanıyor. Sanatçının 2. kişisel sergisi “Konuşan Renkler” başlığı altında 22-28 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek.

İKİNCİ KİŞİSEL SERGİSİ

35 Parça eser ile sergiye katılacağını söyleyen Ressam Egemen Arık, sanatseverlere sergiyi görmeleri için çağrıda bulundu. Arık, “İzmir açacağım sergi adından da anlaşılacağı üzere cıvıl, cıvıl renkli bir sergi olacak. Ağırlıklı olarak natürmort çalışmaların yer alacağı sergide canlı renkleri tercih ettim. İzmirli sanatseverleri sergime bekliyorum” diye konuştu.

TAMAMEN ÖZGÜN ESERLER

Fotoğrafları birleştirerek kendi yorumuyla eserler ürettiğini dile getiren Arık, çalışmaların tümünün özgün olduğunu söyledi. Arık, “İki, üç resmi birleştirip, kompozisyon çalışmayı severim. Bu tarzda çalışmalarım sergide yer alacak. Heykelden yapmış olduğum çalışmalarım var. Kompozisyon çalışmış olsam dahi, bu kendine tarz has ve özgün bir çalışma. Tamamen hayali, doğaçlama” dedi.

RESİM TÜM SIKINTILARDAN UZAKLAŞTIRIYOR

Kendisi gibi resim sanatına ilgi ve alaka gösterenlere, “Resmin peşini asla bırakmasınlar” diyen Egemen Arık, “Resim bir dost bir arkadaş. Sizi yalnızlıktan alıkoyuyor. Kafanızı dağıtıyorsunuz. Tüm sıkıntılarınız, kafanızdan silinip gidiyor. Resim ile ilgili arkadaşlarım bilgiler edinsinler, kendilerini keşfetsinler. Farklı tarzlarda çalışsınlar. Ben, kompozisyon çalışmalarını öneriyorum. Çünkü; yeni gelişen ressamlar için kompozisyon çalışmak çok önemli” dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.