TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Körfeze yeni bir heyecan geliyor

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yarın start alacak 3 günlük İzmir Körfez Festivali; kano, yelken, yat yarışları, konserler, gösteriler ve birbirinden farklı etkinliklerle İzmir Körfezi ve kıyılarında tam bir şenlik havası yaşatacak

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Körfeze yeni bir heyecan geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde ve Arkas Holding, Yelken Federasyonu, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü ve Konak Pier işbirliğiyle bu yıl ilk kez 22-24 Eylül arasında düzenlenecek İzmir Körfez Festivali için hazırlıklar tamamlandı. İzmir Körfezi ve kıyılarını tam bir şenlik alanına çevirecek festivalin en önemli etkinlikleri arasında kano, yelken ve yat yarışları ile birlikte “foto maraton” heyecanı da yer alıyor. Yarın saat 12.00’de Konak Pier’den İzmir Büyükşehir Belediyesi kano yarışları ile start alacak festivalde, saat 13.00’de Karşıyaka Spor Kulübü öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi Yelken Yarışları başlayacak. Saat 17.00’de ise Konak Pier’den İzmir Büyükşehir Belediyesi Kano Yarışlarının ikinci startı verilecek. Aynı gün yarışmaların yanı sıra saat 19.00’da Konak Pier Taş Sahne’deki TNK Konseri, Begovilli İskele’deki Genç Sahne Jazz-Klasik Müzik Konseri ve Konak Vapur İskelesi Çim Amfi’deki Koliva konseri ile Körfez kıyılarından farklı müzik türleri yankılanacak.

BOSTANLI’DA PİNHANİ KONSERİ

Festivalin ikinci günü olan 23 Eylül Cumartesi saat 12.00’de, İzmir Arkas Körfez Yarışı’nın startı verilecek ve İzmirliler, birbirinden renkli ve görkemli yatlarla muhteşem bir yarışa tanık olacak. 12.00 ile 19.00 saatleri arasında Konak Pier ile Kordon arasında kano gösterileri yapılacak. Konak Pier Taş Sahne’de saat 19.00’da, Yelkenli İskele’de ise 20.30’da konser keyfi yaşanacak. Karşıyaka’da Dünya Mirası Bisiklet turu etkinlik gecesi ile Yelken ve Kano Yarışları ödül töreni birlikte gerçekleştirilecek. Aynı program çerçevesinde saat 21.00’de Bostanlı Meydanı’nda Pinhani sahne alacak. Festivalin üçüncü günü olan 24 Eylül Pazar günü ise saat 12.00’da İzmir Arkas Körfez Yarışları devam edecek. Yine gün boyu Kordon’da kano gösterileri olacak. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise Gündoğdu Meydanı’nda İzmir Arkas Körfez Yarışı ödül töreni gerçekleşecek. Festivalin kapanışında ünlü sanatçı Yaşar sahne alacak. Konser, 21.30’da Gündoğdu Meydanı’nda başlayacak.

KÖRFEZ’DE “FOTO MARATON” HEYECANI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Körfezi’nde düzenlenecek yarışlara dikkat çekmek ve körfeze ilişkin farkındalık yaratmak sağlamak amacıyla festival heyecanına bir de “foto maraton” ekledi. Fotoğraf yarışmasında birinciye 3 bin TL., ikinciye 2 bin TL., üçüncüye bin TL., mansiyon alacak kişilere ise 750 TL. ödül verilecek. Fotoğrafı sergilenmeye değer bulunanlar ise 500 TL. tutarında para ödülü alacak. Yarışmaya başvurular http://www.tfsfonayliyarismalar.org adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Yarışmaya her fotoğrafçı, en fazla 4 adet renkli veya siyah-beyaz fotoğrafla katılabilecek. Yarışmaya son katılım tarihi 24 Eylül Pazar saat 23.00 olacak. Seçici Kurul 27 Eylül Çarşamba günü toplanacak. Sonuçlar aynı günün akşamında duyurulacak. Ödül töreni tarihi ise daha sonra açıklanacak.

‘SEÇİCİ KURUL’DA KİMLER VAR?

Yarışmanın seçici kurulunda E.Ü. Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Zafer Özden, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanat Fak. Fotoğrafçılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Işık Sezer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Başkanı Doç.Dr. Beyhan Özdemir, Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Dağtaş ve Fotoğraf Sanatçısı Emirali Kokal yer alıyor. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.