TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korkutan yangın!

İzmir’de genelde yabancı uyruklu vatandaşların ağırlıklı olarak kaldığı bir otelde yangın çıktı. Yangında 4 kişi yaralanırken, yabancı uyruklu iki kadın yangından kurtulmak için 6’ncı kattan aşağıya atladı

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2018 06:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Korkutan yangın!

KENAN YEŞİL

İzmir’in Konak İlçesi Basmane semti 1268 Sokak’ta genelde yabancı uyruklu vatandaşların ağırlıklı olarak kaldığı bir otelde yangın çıktı. Dün sabah saatlerinde 6 katlı otelin en üst katında başlayan yangında korku dolu anlar yaşandı. Otelin ilk 3 katının tadilatta olmasından dolayı müşteri olmazken, üst katlarda kalan müşterilerden 2 tanesi yangından kurtulmak için 6 kattan aşağıya atladı. 2 kişinin de dumandan etkilendiği yangında yaralılar hemen hastaneye kaldırıldı. Yangının otelde kalan bir müşterinin şarja takılı telefonunun bataryasının patlamasıyla başladığı belirtiliyor.

ALTINCI KATTAN ATLADILAR

Alican Otel’in 6’ncı katında başlayan yangın, otelin dış kaplamasının plastik olmasından dolayı kısa sürede tüm binayı sardı. Otelin en üst katından alevler yükselirken bu katlarda kalan henüz kimliği belirlenemeyen 2 kadın müşteri kendilerini alevlerden kurtarmak için aşağıya atladı. Atlayan kadınlardan bir tanesi otelin önündeki park halindeki bir aracın üstünde düşerken, diğer kadın ise elektrik tellerine takıldıktan sonra yere çakıldı. Yaralanan iki kadın hemen hastaneye kaldırılırken, olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Olay yerine gelen İtfaiye ekipleri ise yangını söndürmek için çalışmalar başlattı. Otelde kalan diğer müşteriler ise itfaiye ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. Alev ve duman içinde kalan otelin arka tarafında demir parkalarına asılı olarak tutulan diğer müşterilerin imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Yaklaşık 10’a yakın otel müşterisi de itfaiye ekipleri tarafından yangın merdiveni aracılığıyla kurtarıldı. Yangında biri ağır 4 kişi yaralandı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın yoğun çalışmalar neticesinden söndürüldü. İtfaiye ve polis ekipleri yangının çıkış nedenini öğrenmek için soruşturma ve inceleme başlattı. Otelin sahibinin ise kente birçok otelin de sahibi olan Zeki Işık olduğu öğrenildi.

KAÇARAK KURTULDUK

Yangın anında otelde bulunan Nuri-Havva Mutlukal çifti olayın şokunu uzun süre atamazken, yaşadıkları o korku ve panik dolu anları dehşetle anlattı. Yangının 506 nolu odada başladığını belirten Nuri Mutukal, kaçarak yangından kurtulduklarını aktararak, “Yangını görür görmez üst kata karımı uyandırmaya gittim. Karım odada uyuyordu. Son katta nefes almak çok zordu. Hemen karımı odadan çıkardım. Yangını ve dumanları görünce tekrar odaya girmek istedi eşim. Zorla onu aşağıya indirdim. Aşağıya indiğimizde ise yukarıdan bir kişinin düştüğünü gördüm. Arabamızda otelin hemen önündeydi. Arabamızın üzerine yanan parçalar düştü. Önce kendimizi güvenli bir yere geçtik, sonra arabayı da güveni alana aldım” dedi.

OTEL TERLİĞİ İLE YANGINDAN KAÇTI

Havva Mutlukal ise eşinin sabah işe gitmek için resepsiyona indiğini ve orada çay içerken dışarıdaki vatandaşların uyarısı ile yangın fark ettiklerini anlattı. Otel terlikleri ile yangından kaçan ve tüm eşyalarının otel odasında kaldığını belirten Havva Mutlukal, “Eşim resepsiyonda çay içerken dışarıdan ‘Son kattan dumanlar geliyor’ diye seslenmişler. Onlarda çıkıp bakıyorlar üst kat alev almış. Eşim geldi beni hemen uyandırdı. Odadan çıktığımızda göz gözü görmüyordu. Koşarak aşağıya indik. Resepsiyonda beklerken 2 kadın kendini aşağıya attı. Bir tanesi yere düştü. Bir tanesi de arabanın üzerine düştü. İlk 3 kat tadilattaydı. 4 ve 5’inci katlarda insanlar vardı” diye konuştu.

BİR GÜN ÖNCE ÇOCUKLARIYLA KALMIŞLAR

Bir gün önce çocukları ile beraber otelde kaldıklarını ve dün ise Manisa’da yaşayan ailelerinin yanına çocuklarını gönderdiklerini belirten Nuri-Havva Mutlukal çifti şöyle konuştu: “Allah’tan bir gün önce otelde bizimle kalan 2 çocuğumuzu Manisa’ya ailemizin yanına bırakmıştık. Çocuklarımızın burada olmaması ve yangından zarar görmeden kurtulmamız bizim için büyük bir şans.”

ÇIKIŞ SEBEBİ TELEFON BATARYASI MI?

Yangının söndürülmesi sonrasında başlatılan inceleme ve soruşturmada yangının çıkış sebebi ortaya çıkmaya başladı. Ö.S. adlı müşterinin kaldığı 5. kattaki 506 numaralı odada prize takılı şarj aletinin patlaması sonucu başladığı, alevlerin perdelere oradan da otelin dış yüzündeki plastik kaplamaya sıçradığı belirtiliyor. Ö.S. adlı şahsın polis tarafından gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.