TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’da ilk iftar heyecanı

Kosova’da ilk iftar coşkusunu yaşayan vatandaşlar, Ramazan ayına “merhaba” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kosova’da ilk iftar heyecanı

Kosova’da savaş sonrası Türkiye vakıfları sayesinde gelenek halini alan iftar çadırı bu yıl da oruç tutan vatandaşlarla dolup taştı. İlk iftar keyfini yaşamak için bir araya gelen Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnaklar, hep birlikte orucunu açtı. Eyüp Sultan Vakfı tarafından Priştine’nin merkezinde kurulan dev iftar çadırında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ezanın okunmasının ardından iftar çadırını dolduran 2 bin kadar vatandaş hep birlikte oruçlarını açtı. Çadırda Ramazan’ın ilk 2 günü boyunca iftarların TÜRKSAT tarafından verileceği öğrenildi.

İftarını çadırda açan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da, bütün Ramazan boyunca Kosovalı dostlarla Ramazan sofralarında bir araya geleceklerini ve dostlukları, dayanışmayı pekiştireceklerini belirtti.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören iftar yemeğinde Ramazan ayının en önemli özellikleri olan kardeşlik, dostluk, yardımlaşma, dayanışma gibi insani duyguların pekiştiği bir tablo yaşandı. Gecede 15 Temmuz şehitleri de anılarak, dualar okundu. (İHA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.