TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köpek ırkları kıyasıya yarıştı

İzmir’de Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonunca, “Uluslararası Irk Standartları Yarışması” düzenlendi. Karşıyaka Tay Park’ta düzenlenen yarışma öncesi köpekler sahipleri tarafından özenle hazırlandı, tüyleri tarandı

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Köpek ırkları  kıyasıya yarıştı

İzmir’de Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonunca, düzenlenen etkinlikte yarıştı. Hazırlıkların ardından köpekler sahada hakem önünde dolaştırılarak puan toplamaya çalıştı. Yerli ırkların yanı sıra doberman, Yorkshire terrier ırkı köpekler, bebek, genç, orta ve açık sınıflarda uluslararası standartlarda en iyi unvanı elde etmek için yarıştı.

ÖZELLİKLERİNE GÖRE DEĞERLENDİRME

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Başkanı Ümit Özkanal, yaptığı açıklamada, İzmir’de her yıl ocak ayında köpekler için yarışma düzenlediklerini söyledi. Her köpek için belirlenmiş uluslararası standartlar bulunduğunu kaydeden Özkanal, hakemlerin bu standartlar doğrultusunda kafa, göz, diş yapısını, ön ve arka ayakları ile tüy yapısını değerlendirerek derecelendirme yaptığını dile getirdi.

ZORLU YARIŞ

Özkanal, köpek sahiplerinin yarışmaya zorlu süreç sonunda katıldıklarını belirterek, “Küçük köpek sahipleri yarışmacıların tüylerini saatler boyu tarıyor. Büyük köpeklerin bakımı ise daha farklı. Yapısal değerlendirme ve yürüyüş sonrası hakemler görüşünü açıklıyor. Her ırkın en iyisi daha sonra yeniden yarışıyor ve birinci seçiliyor” diye konuştu.

KÖPEK SAHİPLERİNİN HEYECANI

Yorkshire terrier cinsi “Reina” isimli köpeğin sahibi Çilem Çavdar da yarışma heyecanı yaşadığını ifade ederek, “Ben bu ırkı çok seviyorum, yarışmayı da seviyorum. Gönül verdik diyelim. Reina daha önce best baby, junior şampiyon gibi dereceler elde etmişti, şimdi Türkiye şampiyonluğu için yarışıyor” şeklinde konuştu.

ÖZEL HAZIRLIK

Yarışmaya İstanbul’dan Yorkshire terrier köpekleri ile katılan Alina Oğuz da “Drive” ve “Vandetta” isimli köpeklerini yarışmaya özel bakım ürünleriyle hazırladığını, köpeklerin daha önce kendi ırkında Türkiye şampiyonu olduğunu, uluslararası dereceler hedeflediklerini söyledi. Pomeranian ırkı “Baron” ve “Jora” ile yarışan Aliona Colomeet de köpeklerini çok sevdiğini, köpeklerinin yurt dışında da dereceleri bulunduğunu anlattı. n AA/İZMİR

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.