TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köpek yarışması ikinci gününde

İzmir’de Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu tarafından düzenlenen “Uluslararası Irk Standartları Yarışması”, ikinci gününde de renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Köpek yarışması ikinci gününde

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu, İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Taypark’ta “Uluslararası Irk Standartları Yarışması” düzenledi. Yarışmanın ikinci gününde, 40’ın üzerinde köpek ırkından 235 köpek şampiyon olmak için yarıştı. Irk, yaş ve cinsiyet olarak kategorilere göre kıyasıya yarışan köpeklerin hazırlık aşamaları da renkli görüntüler oluşturdu. Bazı köpek sahipleri, köpeklerinin tüylerini özenle taradı ve spreyledi, kafalarına toka takmayı da ihmal etmedi. Köpekler, hakem önünde dolaştırılarak puan toplamaya çalıştı.

IRKLARIN GELİŞİMİNDEN İNSAN SORUMLU

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu As Başkanı Ozan Belkıs, “Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu, Türkiye’de Uluslar arası Köpek Irkları Federasyonu bünyesinde çalışan organizasyon. Burada saf kan köpeklerin ırk standartlarına uygunluğu üzerine yapılan, bilimsel temelli aynı zamanda sosyal sorumluluğu içeren bir organizasyon düzenliyoruz. Köpek ırkları, insanların ürettiği ve kültürümüzün parçası olan bir oluşum. Dolayısıyla o ırkların gelişiminden insan sorumlu. Biz de ırkların doğru gelişip gelişmediğini denetliyoruz ve sonraki kuşakların da doğu gelişmesi için önderlik ediyoruz. Bu organizasyonda ırklar konusunda uzman arkadaşlarımız ırklara ait köpekleri kendi yaş gruplarına, cinsiyetlerine göre değerlendiriliyor ve onlarla ilgili rapor hazırlanıyor” dedi. Yarışmada kendi kategorilerinde şampiyon olan köpeklerin sahiplerinin mutlulukları ise gözlerinden okundu.  İHA/İZMİR

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.