TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kritik duruşmada erteleme kararı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 129 sanığın yargılandığı tarihi Büyükşehir Davası’nda, savunmanın beraat talebine rağmen yine erteleme kararı çıktı

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kritik duruşmada erteleme kararı

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çete lideri suçlaması ile 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı 129 sanıklı tarihi Büyükşehir Davası’nın, 29’uncu duruşması Bayraklı Adliyesi’nde devam etti.

Duruşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye bürokratları, şirket yöneticileri ve sendikacıları hazır bulunurken, çok sayıda CHP’li isim, belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile İzmir milletvekilleri de davayı takip etti.

BERAAT UMUDU 2017’YE KALDI

Mahkeme Başkanı Tamer Bulam’ın sanıklara taleplerini sorması üzerine salondan “Beraat istiyoruz” sesleri yükseldi. Daha sonra Başkan Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir yaptığı konuşmada mahkemeden taleplerini sıraladı. Yaklaşık 5 yıldır süren ve görevli hakim, savcı ve polislerin tamamına yakınının FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandığı Büyükşehir Davası’nda yine sonuç çıkmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tarihi davadaki beraat talepleri bir kez daha havada kaldı. Talepleri dinleyen Mahkeme Heyeti erteleme kararı aldı. Buna göre tarihi davada yeni duruşma 27 Şubat Pazartesi 2017 Saat 10.00’da yapılacak.

ACİL BERAAT TALEBİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun avukatı İzmir Barosu eski Başkanı Ercan Demir, davanın usulsüz şekilde toplanan delillere dayandırıldığını, yargılama sürecinin hukuksuz ve soruşturma esaslarına aykırı biçimde yürütüldüğünü belirterek, davaya teşkil eden söz konusu kayıtların dosyadan çıkartılmasına yönelik taleplerini yineledi. Avukat Demir, sanıklar hakkında öne sürülen deliller ve suçlamaların FETÖ organizasyonuna dayandığı, davanın hukuka aykırı şekilde örgüt talimatı ile yürütüldüğüne dair iddiaları mahkeme heyetinin dikkatine sundu. Demir son olarak, davanın hukuka aykırı olduğunu, davanın usulen reddedilmesi gerektiğini söyleyerek geçmişte dile getirdikleri beraat taleplerini tekrarladı.

“27 ŞUBAT’TA BERAAT EDER VE İŞİMİZE BAKARIZ”

Başkan Kocaoğlu, duruşma sonunda yaptığı açıklamada, “Mahkeme başkanımız dosyayı okuduğunu ve kararını oluşturduğunu söyledi. Ama savcılık ve iddia makamı henüz yeni atandığını ve dosyayı okuyamadığını ve diğer mahkeme üyelerinin de yeni değiştiği beyan edildi. Zaten avukatlarımız beraat talebinde bulundular. Teferruata girmeyeceğim. Tüm katılımcılara sonsuz teşekkür ediyorum. Geceli gündüzlü çalışarak, adaletten ayrılmadan Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmadan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirmek, demokrasiyi, insan haklarını yerleştirmek için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. Adliye önünde kendisine destek veren büyük bir kalabalığa seslenen Kocaoğlu, “Davalardan daha önce kimsenin haberi olmuyordu. Bizim davamızın bittiği yönünde kanaat oluşmuştu. Bir gün önce basın açıklamasıyla duyurmak istedik. Basın toplantısının amacı buydu. Hemşehrilerimiz geldi. 27 Şubat’ta daha büyük bir kalabalıkla beraat eder ve işimize bakarız” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.