TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kudüs bizim ilk kıblemiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, “Çünkü orası bizim ilk kıblemiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kudüs bizim ilk kıblemiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli açılış ve etkinlikler için gittiği Afyonkarahisar’da ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını sert bir dille eleştirdi. Eroğlu, 26 Ağustos Tabiat Parkı’ndaki, Yöre Ürünleri Satış Üniteleri ve Sosyal Tesisler temel atma merasiminde, Afyonkarahisar’ı “çiçek gibi” yaptıklarını söyledi. Bütün dereleri ıslah ettiklerini belirten Eroğlu, “Muhteşem köprüler, barajlar, göletler, sulama tesisleri yaptık. Ağaçlandırmada desten yazdık.” diye konuştu.

HEP BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Eroğlu, “Her zamankinden daha güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Gönül coğrafyamız olan ve ilk kıblemiz olan Kudüs-ü Şerif’i şu anda maalesef ABD Başkanı Trump, İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı aldı. Kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Çünkü orası bizim ilk kıblemiz. Cenabıallah Kudüs’ün mukaddes bir yer olduğunu Kur’an-ı Kerim’de ifade ediyor. Dolayısıyla orası mübarek yerler, mukaddes diyar. Hep birlikte daha güçlü olacağız. Büyük Türkiye için gelecek nesillere daha büyük Türkiye bırakmak için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu. Eroğlu, “Rabb’im ülkemizi başta alçak FETÖ olmak üzere PKK, PYD, DEAŞ gibi bütün terör örgütlerinden muhafaza eylesin, bir de onları kuran, destekleyen, silah veren bütün devletleri perişan eylesin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eroğlu, diğer protokol üyeleriyle birlikte butona basarak tesislerin temelini attı. n AA

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.