TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kullanılmayan hazine: Basmane

İzmir Otel-Pansiyon ve İşçileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gönen, İzmir’in göbeğinde yer alan Basmane semtinin kullanılmayan bir hazine olduğunu ifade ederek, bu bölgenin tarihi yapısının ön plana çıkartılmasıyla kentin turizm gelirinin artacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 08:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kullanılmayan hazine: Basmane

TANER UYANIKER-ÖZEL HABER

İzmir’in en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Basmane semtinin tarihi yapısına vurgu yapan İzmir Otel-Pansiyon ve İşçileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gönen, tarih açısından bu kadar değerli olan bir bölgenin kaderine terk edilmesine tepki gösterdi.

İzmir’in Basmane gibi bir hazineye sahip olduğunu ama bu hazinenin kullanamadığının altını çizen Gönen, “Basmane; tarihi camileri, türbeleri, evleri, otelleri, dokusu ile insanı içine çeken kültürel bir semt. Böyle kültür mozaiği sağlam olan bir semtimiz ise kaderine terk edilmiş durumda. Oysa bu bölgemize dünyanın dört bir yanından turist gelmesi gerekir. Böylelikle hem o bölgemizin tarihsel yapısını korumuş oluruz hem de İzmir’in turizm gelirlerini artırmış oluruz” dedi.

İZMİR TURİZM BAŞKENTİ OLABİLİR

Basmane’yi dünyaya tanıtıcı faaliyetler yapılması gerektiğini ifade eden Gönen, “Buralar turist kaynamalıydı. Burada arkeolojik eserlerle cumhuriyet eserleri yan yana bulunuyor. Bunların bugüne kadar kıymetini bilmemişiz. Bundan sonrası için adımlar atılırsa İzmir ülkenin turizm başkenti olabilir” diye konuştu.

İHMAL VAR

“Basmane’de gördüğümüz manzaralardan üzülüyoruz” diyen Gönen, “Oteller Sokağı’nın girişinde Latife Hanım hem de babası Muammer Bey'in doğduğu konağın hali bugün içler acısı durumda, müze olmayı bekliyor. Burada bir ihmal var. Tarihimiz için bu kadar değerli bir hanımefendinin hatıratına bile sahip çıkamıyoruz” şeklinde konuştu.

YÖNETİCİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ

Oteller Sokağı’ndaki tarihi yapıların bir bir yok olmaya başladığını belirten Gönen, çözüm önerisi olarak da şunları söyledi: “Buranın geleceği ile ilgili kritik nokta şu; bölgenin ruhunun incitilmeden sağlıklaştırılması gerekiyor. Ancak bunun tam olarak gerçekleştiğini söylemek mümkün değil. Tarihsel dokunun korunması için doğru bir koruma çalışması acilen yapılmalıdır. Bunun için kent yöneticilerini göreve davet ediyorum.”

İMAJIMIZI DÜZELTMELİYİZ

Basmane semtinin düzenlenmesi yanı sıra Avrupalı turistlerin kafasındaki imaj ve güvenlik sorunu algısının da değiştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunulması gerektiğini söyleyen Gönen, “Terör sadece bizde değil her yerde olmaktadır. Paris’te iki saldırı oldu. Buna rağmen oranın turizmi etkilenmiyor. Burada imaj,  güvenlik sorunu ve diplomasi çok önemli. Stratejik bir çalışma yürüterek, Türkiye tanıtımı için çalışmalar düzenlenmeli ve turistlerin Türkiye’de güven içinde tatil yapabilecekleri anlatılmalıdır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.