TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kupa beyi Bucaspor

Bucaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Pendikspor’u 2-0 yenerek, tur atladı. Bucaspor’un gollerini başarılı oyuncular Zafer Çevik ve Burak Aydın kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kupa beyi Bucaspor

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Hafta sonu TFF 2. Lig’de kendi evinde Hatayspor’la oynadığı maçı kaybeden Bucaspor, Ziraat Türkiye Kupasında karşılaştığı rakibi Pendikspor’u 2-0 mağlup ederek tur atladı ve moral buldu. Sarı lacivertli ekibin gollerini Zafer ve Burak attı. Maça iyi başlayan Bucaspor 20. Dakikada geliştirdiği bir pozisyonda Enes düşürüldü. Yaklaşık 25 metre uzaklıkta serbest vuruşu kullanan Zafer topu kalecinin ulaşamadığı bir noktaya gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca sarı lacivertli ekip devreyi 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya da istekli bir şekilde başlayan Bucaspor, dakikalar 60’ı gösterdiğinde Burak ile soldan bir atak geliştirdi. Soldan ceza alanına giren Burak rakibinin müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Burak takımını 2-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bucaspor karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı ve bir üst tura yükseldi. Diğer yandan teknik direktör Ahmet Yıldırım’ın ligde çok az süre alan oyunculara fırsat verdiği görülürken, iyi performans sergileyen oyuncular teknik ekibi güvenini boşa çıkarmadı. Pendikspor karşılaşmasında bulduğu süreyi iyi değerlendiren oyuncular, teknik ekibin de aklını karıştırdı. Zira Ahmet Yıldırım, ligde 3 haftada aldığı 2 mağlubiyet alan Bucaspor’da teknik ekip oyuncuların gösterdiği performanstan memnun değil. TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta hafta sonu Kocaeli Birlikspor ile karşılaşacak olan Bucaspor’da Ahmet Yıldırım’ın kadroda revizyon yapabileceği öngörülüyor. 

3 PUAN SİLME CEZASI

Öte yandan Bucaspor’a geçmiş dönem sorunları nedeniyle 3 puan silinme cezası verildi. Konuyla ilgili Bucaspor’dan yapılan açıklamada, “Kulübümüz kulüp lisansı alabilmek için yoğun uğraşlar vermişse de 2011 yılından bu yana süre gelen borçların tamamının yapılandırılması işlemi tamamlanamamış ve kulübümüz lisans alamamıştır. Lisans alınabilmesi için yoğun mesai harcanmış ve 5 ayda 4 FİFA dosyasının taksitlendirmeleri yapılmış ve bu taksitlerin büyük kısmı ödenmiş, 5 FİFA dosyası tamamen kapatılmıştır. Lisans alma sürecinde 36 alacaklıdan borçları ile ilgili muvafakat yazısı alınmışsa da bir kısmının yetiştirilmesi mümkün olmamıştır. Yalnızca lisans alabilmek uğruna değil borçsuz ve geleceğinin temelleri sağlam olan bir kulüp olabilmek için kulübümüzün yine yoğun bir mesai harcayacağını belirtir, takımımızın silinen bu 3 puanı telafi edeceğine de inancımızın tam olduğunu bildiririz” ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.