TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurallar hiçe sayılıyor

Karşıyaka’nın dar sokaklarında araç parkını engellemek amacıyla belediye tarafından yerleştirilen dubalar, vatandaş tarafından bükülerek araç parkı için kullanılıyor

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kurallar hiçe sayılıyor

ONURHAN ALPAGUT

İzmir kent yaşamının bir türlü çözülemeyen otopark sorunu, Karşıyaka’da vatandaşlar tarafından aşıldı. Özellikle dar sokaklarda belediyenin araç parkını engellemek için yerleştirdiği plastik dubalar vatandaş tarafından bükülerek araç parkı için otopark yeri olarak kullanılmaya başlandı. Artık yayaya sokakta yürüyecek alan da kalmadı.

Tek ve çift yön olarak araç akışının gerçekleştiği sokaklarda sürücüler geçmekte zorlanıyor. Bu sebeple araç sahipleri sık sık karşı karşıya geliyor. Belediyenin araç parkını engellemek amacıyla koyduğu dubalar ise tamamen işlevini yitirmiş durumda bulunuyor. Araçlarını park edecek yer bulamayan vatandaşlar bu dubaları büküp araçlarını park ediyor.

İÇİNDEN ÇIKILMAZ HAL ALDI

Karşıyaka’da bu durumun içerisinden çıkılmaz bir hal aldığını söyleyen vatandaşlar, “Bölgede her geçen gün insan nüfusu artıyor. Sürekli göç alan bir ilçe. Her hanede en az bir araç bulunuyor. Fakat araç park edilecek alan yok. Konulacak yerlerinde fiyatları çok yüksek. Vatandaşlarda, çareyi belediyenin yerleştirdiği dubaları ezip, park etmekte bulmuş. Hoş bir durum değil, olmaması gerekiyor” diye konuştu.

HATA YANLIŞ YAPILAN DÖNÜŞÜMDE

Kentsel planlamanın bu duruma sebebiyet verdiğini belirten vatandaşlar, “Yıllar önce bu hata yapılmış. Planlamalar hep yanlış çizilmiş. Hiç nüfus artışı şehirde hesaplanmamış. İlk başta şahıslara ait müstakil evlerin bulunduğu alanlar hep müteahhitlere satılıp, yerine apartmanlar yapılmış. İnsanlara buralara yerleştirilmiş. Şu an kentsel dönüşüm yapılıyor. Ama o da yanlış. Kentsel dönüşüm adı altında binalar yıkılıp yeniden yapılandırılıyor. Ne bir otoparkı var nede nefes alacak bir bahçesi. Bu gidişle artan şehir nüfusu ile birleşen yanlış yapılaşma başımızı daha çok ağrıtacak” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.