TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: Kimseyi Kandıramayacaklar

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Mardin Turizm Müzesi açılışı ve Turizm Haftası nedeni ile Mardin’e geldi. Bakan Kurtulmuş, burada önemli açıklamalarda bulundu. Etkinliğe halkın katılımı yoğundu

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2018 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kurtulmuş: Kimseyi Kandıramayacaklar

ADNAN AVUKA/MARDİN

Mardin Turizm Müzesi açılışı ve Turizm Haftası nedeni ile Mardin’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş önce çarşı esnaflarını gezdi, daha sonra Cumhuriyet alanındaki Müze Müdürlüğü önünde hazırlanan “Mardin Müzesi” açılışı ve Turizm Haftası etkinliğine katıldı.

Kültür Turizm Bakanı Numan burada yaptığı konuşmada, bugün Orta Doğu ülkelerindeki durumu uzunca anlattıktan sonra burada şunları söyledi: “Koskoca Balkan coğrafyasını birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan bu coğrafyayı darma dağın ettiler. Aynı şekilde bu coğrafyadaki (Mezopotamya) sınırları cetvellerle çizerek ayırdılar. Şu Mezopotamya Ovası’nın Türkiye ile olan kısmıyla aşağıda olan kısmını birbirinden ayıran hangi gerçek neden vardır? Sadece emperyalistler savaşları kazandığı için cetveli koyup, ‘Burası Türkiye burası Suriye, burası Irak’ diye sınırları çizdiler. Teyze oğlunu öbür tarafta, dayı oğlunu karşı tarafta bıraktılar.  Yetmedi şimdi sınırlarını ayırdıkları insanların gönüllerini ayırmaya çalışıyorlar. Bu oyunu bozacağız.”

KARDEŞLİK, BİRLİK, BARIŞ

Kurtulmuş ayrıca şunları söyledi: “Bu Mardin Müzesi’ndeki açılış aynı zamanda umut ediyoruz ki yeni dönemdeki kardeşlik,  birlik, barış ve esenlik döneminin açılışı olsun. Az evvel geldiğimizde Mardin’in dışarısından insanların da Mardin’i ziyaret etmesinden duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Geçtiğimiz hafta sonu valimiz, ‘Her taraf dolu’ dedi. Bütün otel ve turistik yerler dolu Allah’a çok şükür. Birileri ayırmaya ve bölmeye çalıştı. Şimdi karşımıza vekâlet savaşlarını çıkardı. Karşımıza ahlaksız adi bir savaş çıkardı. Kendi elini koymayarak maşalarıyla bu coğrafyalarda ben kendi menfaatimi sağlayacağım dediler. 10 bin kilometre öteden gelenler kiraladıkları maşalarıyla bu bölge halkını hizaya sokmak, bölmek ve parçalamak yolunu tuttular.  Bu örgütler bölge halkına hayatı zindan ederek birilerinin maşalığını yaptılar. Maşalar üzerinden yapılan savaşların da bir sonu var.”

KUYUYA TAŞ ATTI

Kurtulmuş, “Suriye’de Suriye halkının isteği gibi bir barış düzenini kuramazsak  çok yakın zamanda Amerika ve Rusya fiilen savaşma noktasına gelir. 2016’da bu netlikle söylemişiz. Akıl mantık ortadadır. Halkları savaştırarak vekalet üzerinden sürdürülecek bir savaşın bu vekalet savaşını yürüten o perde arkasındaki piyonlara da hiçbir faydası olmaz. İki gündür birisi kuyuya bir taş attı bütün dünya çıkarmaya çalışıyor.  ‘Füzemi ateşlerim’ diyor. Öteki, ‘Ateşlersen’ söyle olur diyor. Biz burada asırlardır kardeşçe yaşıyoruz.Ben burada dünya ülke insanlarına sesleniyorum ‘Gelin Mardin’i görün.’ Nasıl asırlardır Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Ezidi insanların kardeşçe yaşadıklarını görün” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.