TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzguni’de sanat var

Türkiye’nin tanınmış üstatlarından Zihni Göktay bugün ‘Damakta Tat Bırakan’ sohbetiyle sevenleri ile buluşurken, Füsun Demirel ise 28 Kasım’da Kuzguni Sanat Cafe de ‘Aşk Dersleri’ isimli oyunu ile sahne alacak

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kuzguni’de sanat var

NİLGÜN TAZE

Karşıyaka’da 3 yıldan bu yana yaptığı etkinliklerle dikkatleri üzerine çeken Kuzguni Sanat Cafe çocuk, genç ve büyüklere yönelik sanatsal etkinlikler hazırlamaya devam ediyor. “Kuzguni’de Sanat Var!” sloganıyla işleyişini sürdüren kurumda 50 kişilik bir konferans ve tiyatro alanı bulunurken, dans etkinlikleri için de büyük bir salon ve çocuklar için drama alanları bulunuyor. Tiyatro Eylül kurucusu ve Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler, Mavişehir’de bulunan Kuzguni Cafede iki yıldan beri “ Kuzguni’de Çocuk Tiyatrosu Var” etkinliğinin devam ettiğini belirterek kasım ayı etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Güler, “Cumartesi, pazar günleri ve günde iki seans olmak üzere çocuklara tiyatrolar oynanıyor. Kukla, pantomim, gölge tiyatrosundan tutunda sahne oyunlarına kadar birçok oyun çocuklara ulaşıyor. 29 Ekim, 23 Nisan,19 Mayıs, 30 Ağustos gibi özel gün ve haftalarda ücretsiz sergilenen oyunlarımız mevcut. Diğer etkinliklerimizde ise sanat için sanatçının harcadığı emeğin bir bedeli olmalı düşüncesinden yola çıkarak emeğe saygı duyulmasının öğrenilmesi amacı ile grup indirimi yapılmaksızın gösterilerimiz ücretli yapılıyor” dedi.

AŞK DERSLERİ

Türk tiyatrosunun ünlü ve sevilen isimlerinden biri olan Füsun Demirel’in 28 Kasım’da Kuzguni Sanat Cafe’de sahne alacağını açıklayan Metin Güler, “Kuzguni’nin kasım ayı etkinliklerinden bir tanesi Füsun Demirel’in “Aşk Dersleri” isimli oyunu olacak. Aşk Dersleri’ oyununda devletin okullarda vermediği cinsellik eğitimini sahneden veren Füsun Demirel bu oyunu hakkında “Hayatımı kadınların özgürleşmesine adadım. Her şeye rağmen inadına kahkaha” diyor. Eğlenirken aynı zamanda çok kıymetli bilgiler edineceğiniz bu oyunda kendinizden çok şey bulacaksınız. Yine hafta sonu çocuklara yapılan bu etkinlikler dışında büyükler için de hafta içi günlerde tiyatro oyunları düzenleniyor ve salonun fiziksel yapısına uygun alternatif ve klasik oyunlar seyirciyle buluşuyor” açıklamasını yaptı.

ZİHNİ GÖKTAY KUZGUNİ’DE

Şiir ve tiyatronun mabedi haline dönen kurumda öne çıkan diğer etkinliklerin başında sanat sergileri ve değerli yazarların imza günlerinin yer aldığını açıklayan Güler, “En son İclal Aydın’ın konuk olduğu sanat Cafe de yerel yazarlarda kitaplarını okuyucularıyla buluşturabiliyor. Çocuk kitapları takipçileri de yazarlarıyla buluşuyor zaman zaman. Kahve tadında yapılan etkinlik sanatın her alanında ki ustalarla bir buluşmaya dönüşüyor. Kuzguni’de kasım ayının bir diğer önemli konuğu olarak ise Türk tiyatrosunun ustalarından Zihni Göktay olacak. Göktay, bugün saat 20.30’da “Damakta Tat Bırakan Sohbetler” başlığı ile keyifli bir ritüel sunacak. Modern danslara ev sahipliği yapan sanat cafenin düzenli olarak gerçekleştirdiği bir diğer etkinlik ise çocuklara ve büyüklere masallar” ifadelerini kullandı.

ŞİİRİNİ DE AL GEL

Oyun sonrası yapılan sıcak bir çay keyfi ile Ankara’nın tiyatro akşamlarını aratmayacak bir ortam oluştuğunu ifade eden Güler şunları söyledi: “Ekim ayında “Jean-Paul Marat” ile perde diyen Kuzguni’nin tiyatro dışında göze çarpan diğer güzel bir etkinliği de şiir. Özellikle “Şiirini de Al Gel”, “Şairini Aşan Şiirler” ilgiyle takip edilen şiir etkinlikleridir. Bu etkinlik içerisinde, o ay kaybettiğimiz şairler başta olmak üzere şiir dünyasının önde gelen şairlerinden şiirler canlı müzik eşliğinde seslendiriliyor, ardına bir şarkıyı alarak. Katılımcıların da ara ara kendi getirdikleri veya hasır bir sepette dağıtılan şiirlerden örnekler seslendirdiği geceler her ay düzenli olarak düzenleniyor.”

SANAT HER YERDE

Bir sanat cafe açmanın hayali olduğunu ve bu hayali gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu açıklayan işletme sahibi Güler Doğru ise, “Kuzguni kuşunun mitolojik tarihçesini önemsediğim için bu ismi seçtim. Göç eden ruhların yaşayan ruhlarla iletişim kurmak için kuzgun kuşuna bürünmesinin iki dünya arası iletişime devam etmesinin çekiciliğine kapıldım. Sanat da tam bu anlamda içsel bir yolculuk ve farklı duygularla farklı boyutlara geçişimizi sağlayan bir hazine. Kuzguni Sanat Cafe’nin bu anlamda farklı dünyaları içinde barındırarak, insanları kaynaştırma görevini üstlenmesini istedim. Cafemizin bu tarihçeye ve bu öykünün derinliğine yakışır bir hal alması için sanatçıların ve sanatseverlerin destek vermesinden çok mutluyum. Sanat her yerde karşımıza çıkmalı. Sokakta, okulda, iş yerlerinde” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.