TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öldüren yelek satışı sürüyor

İzmir’de, mültecilerin yoğunlukta olduğu Basmane semtindeki bazı işyerlerinde yasa dışı geçişlerde kullanılan can yeleklerinin satışı hala devam ediyor. Tezgahlarda naylonlar, bel çantaları, düdükler de bulunuyor

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 06:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öldüren yelek satışı sürüyor

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir’in Basmane semti, iç savaşların yaşandığı Afganistan, Irak, Somali ve Suriye başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen mültecilerin uğrak noktaları arasında yer almaya devam ediyor. Semtte yasadışı yollarla Yunan adaları üzerinden Avrupa’ya gitme umudu taşıyan birçok mülteci ve sığınmacı yaşıyor. Semtte kiraladıkları evlerde ya da otellerde kalan yabancıların umut yolculuğu çoğu kez Ege Denizi’nin derin sularında yok olup gidiyor. Yüzlerce mültecinin Basmane’nin viran evlerinde ve otellerde yaşaması ticaretin şeklini de etkiliyor.

ÖLÜM YELEĞİ YENİDEN SATIŞTA

Farklı alanlarda faaliyet gösteren birçok esnaf, mültecilerin kaçışta kullandığı bot ve can yeleklerini satmaya devam ediyor. Mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Basmane’de giysi, ayakkabı satan dükkanlarda en dikkat çeken ürünlerin başında can yelekleri ve simitler geliyor. Bu ürünlerin yanı sıra tezgahlarda; suya düştüğünde ıslanmasın diye paralarını sarmak için yapışkanlı naylonlar, telefonları korumak için küçük balonlar, bel çantaları, koli bantları, düdükler de bulunuyor. Güçsüzlüğün, çaresizliğin, yurtsuzluğun sembolü olan bu can yeleklerinin içinin, karton, su emen fiber malzeme, hatta süngerle doldurulması nedeniyle birçok mültecinin, kurtarmak bir yana hayatına mal oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.