TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İletişim sürecinde marka şehirler”

TÜHİD Anadolu Buluşmaları kapsamında geçtiğimiz cuma günü İTO’da alanında uzman olan Sibel Asna, Bülent Fidan ve Pelin Özkan, ‘İletişim Sürecinde Marka Şehirler’ konulu bir konferans verdi

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İletişim sürecinde marka şehirler”

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Anadolu Buluşmaları İzmir Etkinliği kapsamında geçtiğimiz Cuma günü Halkla İlişkiler ve İletişim Duayeni merhum Prof.Dr. Alaaddin Asna anısına ‘İletişim Sürecinde Marka Şehirler’ konulu bir konferans düzenlendi. İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) gerçekleştirilen konferansa geçilmeden önce bir açılış konuşması düzenleyen TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş, Alaaddin Asna’yı sevgi ve rahmetle andıklarını belirtti. Açılış konuşmasının ardından geçilen konferansta A&B İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Asna, Marka Danışmanı ve BrandMap Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Fidan ve MediaCat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bilgi Üniversitesi Marka Okulu Eş Başkanı Pelin Özkan kendi alanlarında konferansa katılanlara bilgiler verdi.

MARKALAŞMA VE KETLER

Konferansta ilk olarak sunum yapan Sibel Asna, ‘Kentsel Markalaşma ve İzmir’ konulu bilgilendirici bir sunum yaptı. İzmir’in şehir olarak markalaşma sürecinde avantajlarına ve dezavantajlarına değinen Asna, İzmir’i markalaşmaya götürecek mesnetlerden bahsetti. Konferansta markalaşma alanında dünyadaki çalışmalara değinen Bülent Fidan ise, “Dünya bu alanda ikiye ayrılmış durumda. Birinci grup her şey marka olmaz diyen Bilgi Marka grubu, ikinci grup ise her şey marka olur diyen gruptur. Beni soracak olursanız birinci grup yani her şey marka olmaz diyenlerin tarafındayım. Çünkü markanın temelinde kendi tanımına baktığımızda çoğaltılabilen bir ürün olması gerekir. Ama burada dikkat çeken bir başka husus ise bir şey marka olarak görülmese de marka gibi yönetilebilir anlayışı. Bizimde bahsettiğimiz bir marka gibi yönetilebilen bir kentten bahsetmektir” değerlendirmelerinde bulundu. Markalaşma sürecindeki kentlerle ilgili açıklamalarda bulunan Pelin Özkan ise, “Kentin ürünlerinin, hizmetlerinin, mimarisinin, tasarımının, o kente ait tarihsel ve kültürel varlıkların, insanların hoşgörüsünün, kültürel kodlarının yani kısacası her şeyin o kentin markasını etkiliyor. Dolayısıyla kentin markasını içerdeki ve dışardaki algısı çok önemli” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.