TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İletişim tango gibidir

Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve Türk Psikologlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen Sağlık Söyleşileri’ nin ilki “ Aile içi iletişim” başlığıyla yapıldı. Psikolog Mevlüt Ülgen eğlenceli ve katılımcı anlatımıyla kaliteli iletişimi anlattı

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İletişim tango gibidir

Toplumun temel yapı taşı, çekirdeği olan ailenin sağlıklı işleyebilmesi için gereken iletişim teknikleri Buca’da masaya yatırıldı. Buca Belediyesi , Buca Kent Konseyi ve Türk Psikologlar Derneği  işbirliğiyle düzenlenen “Aile İçi İletişim” söyleşisinde Bucalılara kaliteli ve sağlıklı iletişimin yol ve yöntemlerini anlatan Psikolog Mevlüt Ülgen, iletişimin tango dansı veya masa tenisi gibi düşünülmesi gerektiğini, uyum ve ahengin temel öğeler olduğunu söyledi. Mini drama ve canlandırmalarla interaktif olarak verilen eğitimde Bucalılar eğlenerek iletişim tekniklerini öğrendi.

Bucalıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi selamlaşma ritüellerinin yer aldığı kod açma oyunu ile başladı. Dinlemenin öneminin vurgulandığı, dinlememe/ umursamama, sen dili /ben dili ve iletişimde ilk dakikanın öneminin işlendiği interatif söyleşide Psikolog Mevlüt Ülgen, iletişimin tango dansına benzetilebileceğini, uyum ve ahengin kaliteli iletişim için önemli olduğunu vurguladı.

KENDİMİZE BAKMALIYIZ

Ülgen, etkili iletişim öğeleri, beden dili, dinleme, empati, iletişimde bireylerin kendini doğru ifade etmesi ve iletişim engelleri konularını Bucalılarla paylaşırken, “ İletişimde sorun yaşadığımızı düşündüğümüzde öncelikle dönüp kendimize bakmalıyız. Yapılan araştırmalar kurduğumuz iletişimde sözcüklerin yüzde 7, nasıl söylediğimizin yüzde 38, beden dilinin ise yüzde 55 etkili olduğunu ortaya koymaktadır. Beden, sözcük ve tavrımız iletişimin yönünü belirler. Bunu bir bütün olarak düşünmeliyiz “ dedi.

Aile yapısı içinde kadın ve erkeğin iletişimdeki sağlıklı durumunun gelecek nesiller olan çocuklara da yön verdiğini belirten Ülgen, “ Doğan her çocuk için aile aslında hayata nasıl bakılacağının, nasıl algılanacağının öğrenildiği, nasıl iletişim kurulacağının öğrenildiği bir ilk okuldur. Kendilerine tembih edilenleri değil gördüklerini, izlediklerini çok daha kolay ve kalıcı bir şekilde öğrenirler. Doğru iletişim yöntemlerini kullanarak gelecek nesilleri sağlıklı şekilde yönlendirebiliriz” diye konuştu. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.