TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Macaristan mültecilerin umutlarına nokta koydu

Macaristan, Sırbistan ile olan sınırını tamamen kapatıp, sınıra tel örgü çekerek, bölgede toplanan yüzlerce mültecinin Almanya ve İskandinav ülkelerine sığınma umuduna son noktayı koydu

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2015 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Macaristan mültecilerin umutlarına nokta koydu

Almanya’ya geçmek için Sırbistan-Macaristan sınırında bekleyen Suriyeli mültecilerin dramı devam ediyor. Macaristan, Sırbistan ile olan sınırını tamamen kapatıp, mültecilerin umutlarına nokta koydu. Yüzlerce mülteci, Sırbistan ile Macaristan arasındaki Horgoş Sınır Kapısı'nda adeta perişan oldu. Sınıra tel örgü çeken Macaristan, bölgede toplanan yüzlerce mültecinin Almanya ve İskandinav ülkelerine sığınma hayalini suya düşürdü. Mülteciler bu ülkede kalmak istemediklerini, Avusturya’ya geçerek buradan Almanya’ya gitmeyi arzuladıklarını ifade etmelerine rağmen Macaristan, sınırın geçilmesini imkansız hale getiren tel örgülerin yanında güvenlik güçlerini konuşlandırdı.

Mültecilerin şimdi Almanya’ya ulaşmak için başka yolları deneyerek, Hırvatistan’a doğru alternatif güzergahlara yöneldiği kaydedildi. Dün Sırbistan’dan Hırvatistan’a 330 mültecinin yasa dışı yollarla giriş yaptığı öğrenildi. Öte yandan Sırbistan hükümeti, mültecilere geçici barınak sağlayabileceğini ancak Macaristan’dan geri gönderilen mültecileri kabul etmeyeceğini duyurdu. (İHA/BELGRAD)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.