TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madde bağımlılığıyla gelen saç dökülmesi

Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, uyuşturucu bağımlılığının ani ve zamanla oluşan saç kayıplarına yol açtığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 08:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Madde bağımlılığıyla gelen saç dökülmesi

FADİME DUMLUPINAR

Madde bağımlılığı ve saç dökülmeleri arasında bir bağlantı olduğunu vurgulayan Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, uyuşturucu maddelerin tüm vücutta olduğu gibi saç köklerinde de tahribata yol açtığını söyledi. Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Gülgör, “Uyuşturucu kullanan kişilerde lokal ya da daha büyük alanlarda saç kayıplarına sıkça rastlanmaktadır. Her ne kadar uyuşturucu kullanımı bırakıldığında dökülen saçlar yerine gelse de bazı kişilerde saç dökülmesi kalıcı olabilmektedir” dedi.

AŞIRI STRES

Madde kullanımı nedeniyle saç fasiküllerinin sağlıklı beslenemediğine dikkat çeken Gülgör, vücutta biriken zehirli maddelerin saç köklerini tahrip ettiğini, son aşamada ise saçların dökülmesine yol açtığını söyledi. Aşırı stres, öfke, duygusal bozuklukların da saç dökülmesinde etkili olduğuna dikkat çeken Gülgör, hastanelerinde uyuşturucu bağımlılarının da tedavi edileceği bir bölüm açılacağını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.