TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mağduriyet giderilecek

Daha önce 4 Kasım 2016 tarihinde haberini yaptığımız İzmir'in Menderes İlçesi’nde yaşayan Ulakçı ailesinin yardım çığlığına Menderes Belediyesi ve Kaymakamlığı kayıtsız kalmadı

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mağduriyet giderilecek

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

İzmir'in Menderes İlçesi’nde sağlıksız koşullarda yaşayan Ulakçı ailesinin yardım çığlığına Menderes Belediyesi ve Kaymakamlığı kayıtsız kalmadı. Haberimizin ardından evi incelemeye giden yetkililer, aileye yeni bir ev sözü ve eşya yardımı yapacaklarını bildirdiler.

TOPRAK EVDE YAŞAM MÜCADELESİ

İzmir'e bağlı Menderes İlçesi Yeniköy yerleşkesi 7980 sokakta yaşayan Ulakçı ailesi, camsız, korumasız ve yıkılmak üzere olan toprak evde yıllardır yaşam mücadelesi veriyordu. 1998 yılında eşinin vefat etmesi ile anne oğul bir evde yaşamak durumunda kalan anne Emir Dudu Ulakçı ve oğlu İbrahim Ulakçı, babadan kalan 750 TL maaş ve 100 TL aydan aya gelen Menderes Belediyesinin verdiği destek ile yaşamını idame ettirmeye çalışıyordu.

GEREĞİ YAPILACAK

Konunun takipçisi Şefkat Eli Çağdaş Engelliler Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Hakime Kahraman gazetemize verdiği bilgide şu ifadeleri kullandı: "Menderes Belediyesi fen işlerinden gelen ekip, evde birtakım incelemelerde bulundu ve fotoğraf çekti. Mecliste alınan karar ile birlikte buradaki mevcut olan toprak evin yerine prefabrik bir ev yapılacağı belirtildi. Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayşegül Duran Türker, yeni yıla kadar da evin yenileceğini bizlere ifade etti. Söz aldık. Eşyalarında Menderes Kaymakamlığı tarafından temin edileceği söylendi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.