TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahallelinin kafası karışık

Bayraklı’ya bağlı Fuat Edip Baksı Mahallesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi mahalleliyi ikiye ayırdı. Mahalle Muhtarı Necdet Süvarioğulları ile yaşanan son gelişmeleri konuştuk

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mahallelinin kafası karışık

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Bayraklı Fuat Edip Baksı Mahallesi Muhtarı Necdet Süvarioğulları, 23 yıldır görevinin başında. 23 yıllık tecrübesine dayanarak kentsel dönüşümün olumlu yanlarına dikkat çeken Süvarioğulları, “Kanayan, kangren hale gelmiş bir yaranın çözümü için mücadele veriyoruz” diyerek vatandaşın kafasındaki soru işaretlerini kaldırmak için uğraştıklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aylar öncesinde makamında ağırladığı muhtarlar arasında Necdet Süvarioğulları da vardı. Aziz Kocaoğlu ile kentsel dönüşüme dair birçok konuyu konuştuklarına değinen Süvarioğulları, Fuat Edip Baksı Mahallesi’nin de kentsel dönüşüm planı içerisinde yer alacağına dikkati çekti. Ancak vatandaşın ikiye ayrıldığını, kafalarda soru işaretleri olduğunu da kaydeden Süvarioğulları, “Düşünmemiz gereken noktalar var. Örneğin, kentsel dönüşümün neden bu kadar uzadı. Uzundere’de gerçekleşen kentsel dönüşüm vatandaşı mutlu ederken bizim mahallelerimiz neden bundan mahrum kalıyor, neden bizde kiralardan kurtulup, marketi olan, çocuk parkı olan evlere taşınamıyoruz. Öylesine kötü bir yapılandırma var ki bir yangın olsa itfaiye araçları dönemeyecek. Yollarımız o kadar ki dar. Bodrum’da hatta yazın İzmir’de ardı ardına yaşanan depremleri gördünüz. Bodrum’da yaşanan depremin şiddeti İzmir’de olsa evlerimiz anında yıkılır. Çünkü İzmir’de çarpık kentleşme haddinden fazla. Düzeltilemediği takdirde tehlike daha da hasar verici olacak” dedi.

“MAĞDUR OLMAYACAKLAR”

Bayraklı muhtarlarından birçoğunun kentsel dönüşümü desteklediğini aktaran ve Aziz Kocaoğlu’nun vatandaşı mağdur etmeyeceğini belirten muhtar Süvarioğulları, “Aziz Bey halkın içinden çıkmış bir esnaftı. Onun söylediklerine güveniyoruz. Kendisi kentsel dönüşüm kabul edilirse bütün tapuları alacağını ve bütün müteahhitlerin elinin altında olacağını belirtti. Vatandaşımız onayladığı anda taahhütnameler verilecek. O taahhütnameler çerçevesinde proje bitirilecek. Kentsel dönüşüm ev sahibiyle birlikte inşaat işçilerini de memnun edecek. Düşünsenize kaç işçi alımı olacak. Vatandaş hiçbir şekilde mağdur olmayacak” cümlelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinin de projeyi desteklediğini ancak başkaları tarafından kafalarının karıştırıldığını ifade eden muhtar, “Halkımızda istiyor aslında. Ancak bazı insanlar tarafından fikirleri yalan yanlış şeylerle değiştirilmeye çalışılıyor. Kafalarında soru işareti var. Yüzde 40’lık bir kesim onaylıyor ancak yüzde 60’lık bir kesim ise hala şüpheyle bakıyor. Dört daire karşılığında iki daire mi alacaksın deyip insanların kafasını kurcalıyorlar. Vatandaşımız zamanında 87 imar affından faydalanarak ilk binalarını imarlı yaptı. Daha sonra o binaların üzerine her sene ev dikilmeye başlandı. Ancak onlar kaçak. O evi satmaya kalksa imar yok bir şey yok satılmaz da, kim gelir bu evlere. Sonra da vatandaşımız diyor ki 4 sattık 2 verdiniz. Sen kaçak yapmışsın ama neden bunu hesaplamıyorsun?” diye konuştu.

“İYİ BİR İSTİKBAL İÇİN”

Muhtar, mahalle sakinlerine seslenerek, “Evlerinizi rantçılara satmayın, gelin birleşelim” çağrısı verdi. Süvarioğulları, devamında şunları ekledi: “Kentsel dönüşüm bürolarımız var. Orada müteahhitlerimiz bulunuyor. Gidip onlarla konuşsalar daha mantıklı cevaplar alacaklar. Kimisi de gidip rantçılara satmayı düşünüyor evini ama bilmiyorlar ki o rantçılar zamanı geldiğinde köşeyi dönecek. Satmayın. Gelin birleşelim. Kafamızı çalıştıralım. Çocuklarımıza, torunlarımıza iyi bir istikbal vadedebilmek için, sağlıklı bir ortam yaratabilmek için bir an evvel gidip kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirmek gerekiyor.”

Medyanın tam da bu noktada önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Süvarioğulları, “Sizlerin aracılığıyla kentsel dönüşüme olumsuz bakan vatandaşımızın düşüncelerini değiştirmeliyiz. Uzundere’de kentsel dönüşüm gerçekleşti. Gidip oraları örnek proje olarak halkımıza sunabilirsiniz. Siz gibi bizde anlatacağız. Bakın insanlara böylesine konforlu bir yaşam sunuldu, sizler neden mahrum kalasınız deyip kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye çalışacağız. Gerekirse otobüs tutup vatandaşımızı Uzundere’ye götüreceğiz. Kentsel dönüşümle oraya yerleşen ev sahiplerinin görüşlerini sunacağız. Orası bir ayna olsun bize. Sürecin tamamlanması halkın elinde” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşı Uzundere’ye götürüp orayı örnek olarak göstermenin dışında gerekirse kapı kapı dolaşıp görüşlerini bildireceklerini ifade eden muhtar Süvarioğulları, “Vatandaşla doğrudan temas kurmaya çalışıp onları bu soru işaretlerinden kurtarmaya çalışıyoruz. Umarım zamanla daha da etkili olur. Projenin ortaya atıldığı ilk günden bu yana biraz daha ılımlı söylemler geziniyor. Olumlu kararlar alacağımızı ümit ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.