TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahallenin değeri yükseldi

Torbalı’da Türkiye’nin en büyük sosyal yaşam kampüsü kabul edilen 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi’nin içinde yer alan ilçenin Karakuyu Mahallesi proje ile bir anda hareketlendi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 08:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mahallenin değeri yükseldi

ÖZEL HABER-TANER UYANIKER

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi, Küçük Menderes Nehri’ni besleyen, Torbalı’yı bölgenin tarımsal üretim merkezi haline getiren Fetrek Çayı’ndaki yoğun kirlenmeyle birlikte yok olma tehlikesine karşı yaklaşık 2 yıl önce hayata geçirilmişti. Projede; Orhun Kitabeleri, Açık Hava Müzesi, sanatçıların eserlerini sergileyebileceği açık sergi alanı, kültürel faaliyetler için açık tiyatro ve sinema alanı, açık tören alanı, belediye misafirhanesi, hobi bahçeleri, mesire alanları, spor alanları, Osmanlı döneminden günümüze kadar at çiftlikleri ve ilk at yarışları etkinlikleri, bisiklet yolu, bisiklet park alanı, yürüyüş ve koşu yolları , servis yolu ve otopark alanı, İzcilik Merkezi gibi yapılması planlanan alanlar bulunuyor.

Bu proje öncesi kendi halinde yaşamını sürdüren Karakuyu Mahallesi, proje ile canlılık yaşadı. Yaklaşık 2 bin nüfusu olan mahalleye yatırımcılar akın eder oldu. Sadece İzmir bazlı değil İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yabancı ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarının da arsa almak için sıraya girdiği Karakuyu’da arsa fiyatları ise 2-3 katına çıkmış durumda. Mahallede proje öncesi emlakçı sayısı 1 iken projeden sonra bu sayı 8’e çıktı. Son bir yıl içinde arsa fiyatlarının katlanması ise mahalle sakinleri sevindiriyor. Muhtar Ersen Ergin ise mahallenin göç veren konumundan göç alan konumuna geçtiğini söyledi.

YATLAR 3 KATI

Mahalle Muhtarı Ersen Ergin arsa fiyatlarının proje öncesinde çok düşük olduğunu bu projeyle beraber fiyatların katlandığını söyledi.  Arsa fiyatlarının yaklaşık 3 katına çıktığını belirten Ergin, “Mahalleli olarak bu projenin gelmesinden memnunuz. Bakımsız bir yerdi bununla beraber bakım yapılmaya başlandı. 2 bin nüfusumuz var.  Bu proje öncesi nüfusumuz azalırken bununla beraber artış gösterdi. Genelde İzmir ve İstanbul’dan şirketler ve şahıslar gelip arsaları alıyor. Proje öncesi tek emlakçı varken şimdi 8 tane emlakçı oldu” dedi.

YURTDIŞINDAN TALEP

Mahallede emlakçılık yapan Ajlan Aybar, mahallenin İzmir’e ve Torbalı’ya yakın ve yeşillikler içinde güzel bir yer olduğunu belirterek, projeyle birlikte mahallenin hak ettiği yere kavuştuğunu söyledi. Projeyle beraber fiyatların artış gösterdiğini belirten Aybar,  “Bu projenin buraya kattığı şeyler var. Projeyle birlikte parası olan bir yerlere yatırım yapmak isteyen kişiler buraya biraz yönelmiş vaziyettedir. Arsa alımları sadece İzmir’den gerçekleşmiyor. Çalışmak için yurtdışına çıkmış kişilerde emekliliklerini geçirmek için buradan arsa alıyor. İstanbul, Ankara’dan gelip buraya taşınmak isteyen bunun dışında burada bir işletme kurmak isteyen kişilerde arsalara talep gösteriyor” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.