TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahalleyi su bastı

Bayraklı’da Fuat Edip Baksı Mahallesi’ndeki patlayan su boruları mahalle halkını çıldırttı. 6 gündür yaşanan bu sorunun İZSU tarafından önemsenip giderilmemesi şikayetlerin dozunu daha da arttırdı

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2017 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mahalleyi su bastı

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Fuat Edip Baksı Mahallesi’nde sürekli patlayan su boruları artık pes dedirtti. Sık sık patlayan borular 6 gündür suyun boş yere akmasına ve ulaşımın sağlıklı bir şekilde sağlanamamasına neden oluyor. Arayıp şikayet etmelerine rağmen İZSU tarafından tiye alınmamaları da mahalle halkını isyan ettirdi.

HİZMET GÖREMİYORUZ

Sürekli yaşadıkları bu sıkıntıyı gazetemize anlatan Benay Sarı, neredeyse her gün bir su patlaması olduğunu belirtti. Benay sözlerine şöyle başladı: “Bayraklı Fuat Edip Baksı bölgesinde genelde her gün bir patlama söz konusu. Ciddi anlamda su boşa akıyor. 6 gündür bu su akıyor. Normal bir akıntı değil, bildiğiniz dere gibi akıyor. Dün İZSU’yu aradığımda kusura bakmasınlar ama küfür de ettim kızdım da. Bunun parası bizden çıkıyor elbet. Belediye yine bizden talep ediyor. Çok kullanmışız gibi. Ama biz vatandaş olarak belediyeden hizmette göremiyoruz. Bu mahallede neredeyse her gün su patlıyor. Alt yapı çok sıkıntılı. Özellikle de iki caddemiz var oralarda sıkıntı daha büyük.”

BÜYÜK SIKINTI

Mahallenin en büyük sorunlarından birinin patlayan su boruları olduğunu ifade eden Sarı, “Otobüslerin yaptığı basınçtan dolayı mıdır nedir tam bilmiyorum. Ama ciddi anlamda patlama söz konusu. 6 gün boyunca bu su burada aktı, insanlar şikayet etti ama bir Allah’ın kulu da gelip düzeltmedi. Patlayan borudan akan sudan dolayı etraf göle döndü. Ulaşımı kaç gündür çok kötü etkiliyor. Arabalar, özellikle de otobüsler kaya kaya gidiyor. Henüz bir kaza yaşanmadı ama kazanın yaşanması içinde belediye elinden geleni yapıyor. Muhtar her gün o yoldan aşağıya iniyor. Hiç görmüyor mu acaba? Sorunu çözmek onun elinde olan bir şey. Benim elimde olacak değil ya. Ben 3 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Abartısız 3 yıldır burada sürekli su boruları patlıyor. Mahallenin en büyük sorunu bu patlayan su boruları. Belediyenin tek yaptığı şey mahalleyi temizlemek. O da mecburiyetten. Çünkü burada Pazar kuruluyor. Pazardan dolayı etrafı temizlemek zorunda kalıyorlar. Diğer türlü bizim kendi vatandaşımız temizliğini yapıyor” dedi.

Su borularının sürekli farklı noktalarda patladığını belirten Sarı, “Sadece aynı yerde olmuyor bu patlamalar. Mahallenin birçok yerinde, farklı bölgelerinde ansızın su boruları patlıyor ve biz inanılmaz sıkıntı yaşıyoruz. 1 hafta sonra İZSU gelip patlayan yeri düzeltiyor ardından diğer yer patlıyor. Bakalım bu kaç hafta sürecek. Mahalleli de ne yapsın ellerinden bir şey gelmiyor. Söylene söylene işlerini yapıyorlar. Hoş bir görüntü değil bu” diye konuştu.

İZMİR’İN ADI VAR

Sarı sözlerine şunları da ekledi: “Ben kendim aslen Eskişehirliyim. Bugüne kadar İstanbul, Lüleburgaz, Kırklareli gibi yerlerde yaşadım. İzmir kadar bakımsız bir yer görmedim. İzmir’in sadece adı var başka hiçbir şeyi yok. Eskişehir’i gördükten sonra İzmir’den utanç duymaya başladım. İstanbul kadar kalabalık bir şehir yok ama orası bile böyle bakımsız ve ilgisiz değil. Gerçi şehirle alakalı değil. İnsanla alakalı bir durum. İzmir insanı çok kibirli. Samimiyetleri yok. Kendinden olmayanı kabul etmiyor. Zengin olanı fakirin halini bilmiyor. Onların sorunlarıyla ilgilenmiyor. Biraz ses çıkarıyor olsalardı şuan mahallemiz böyle olmazdı. Basında da yerimiz yok. Bu sorunu gelip yazan, çeken kimse olmadı. Basın tarafından sorunları yansıtmaya yönelik ilgi yok.”

İZSU BİZİ TİYE ALMIYOR

Vatandaşın patlayan su borularına alışkın olduğunu kaydeden Sarı, “İZSU’yu aradım dedim burada 6 gündür akan su problemi ne olacak? Biz ekiplere söyledik diyorlar. Ekiplere söylediniz diye ilgilenmemeniz mi gerekiyor? Bunun neden devamı getirilmiyor? Bugün sabah 7’de aradım tekrar. Neden ekip gelmedi, neden ilgilenilmiyor, neden gelip tamir etmiyorsunuz diye. Bu suyun parasını isteyeceksiniz ama dedim. Belediye’de sadece yapı var başka hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar. Bakım yok. Asfaltın haline bakın. Motosikletle inen çocuklar var. Yemin ediyorum karşıya düşmemek için kırk takla atıyorlar. Asfalt diye bir şey yok çünkü. Labirent gibi olmuş yollar” dedi.

Yolların köstebek yuvasına döndüğünü söyleyen Sarı, “Köstebek yuvası gibi orayı kazmışlar burayı kazmışlar. Tramvay getiriyorlar ilçelere. Böyle gereksiz bir şey yapılacağına bu sorunlara yönelsinler. İşin komik tarafı vatandaşımız alışmış bu patlayan su borularına. Esprisini falan yapıyorlar. Birde İZSU gelip bu patlayan su borularını düzelttiği zaman öylece bırakıp gidiyor. Sorunun üstüne ekstra bir sorun daha çıkarıyorlar. Bari bir iş yapıyorsunuz doğru düzgün yapıp tamamlayın. Çukur halinde duruyor hepsi. İnşaattan çıkan hafriyatı öylece düzensiz bırakıp gidiyorlar. Yapılan işi güzelleştirmediğin sürece o yaptığının bir anlamı da kalmıyor. Belediye ortada bir şey olmamasına rağmen yolları sürekli delip deşiyor. Asıl gidermesi gereken sorunu da göz ardı ediyor. Sürekli bir yol çalışması var. Ama hallediliyor mu? Hayır. Bizden kötü durumda olan mahalleler de var ama ideolojilerden dolayı o mahallelere girilmiyor bile. Mahallemizin insanı bilinçli fakat pasif. Birkaç kişi dışında İZSU’yu arayıp şikayette bulunan insan yok” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.