TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa’dan Kosova’ya uzanan yardım eli

Manisa’nın Salihli İlçesi’ndeki Salihli Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği yardım elini, Kosova’nın Prizren şehrine uzattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2017 09:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Manisa’dan Kosova’ya uzanan yardım eli

Abdülhadi Hür başkanlığındaki dernek, MS hastası olan Kosovalı Lendita Glava’ya tekerlekli sandalye hediye etti. Dernek Başkanı Hür, Kosova’nın Prizren şehrinde yaşayan MS hastası Lendita Glava’ya hem tekerlekli sandalye hediye edip, hem de Glava’nın İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki (DEÜ) tedavisinin dernek tarafından karşılandığını söyledi.

TEDAVİSİ ÜSTLENİLDİ

Kosova’nın Prizren şehrinde yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Lendita Glava’nın MS hastalığı nedeniyle tamamen hareket kabiliyetinden uzak bir yaşam sürdürdüğüne dikkat çeken dernek başkanı Hür, “Dernek olarak Glava ile irtibata geçerek, Türkiye’deki tedavisini üstlendik” dedi. Glava’nın tedavisinin şu anda İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde devam ettiğini belirten Hür, “6 ayda bir Türkiye’ye gelerek tedavi ile ilgili işlemleri gerçekleştiriliyor.  Bugün de Balkan iş adamlarının da katkıları ile kendisine tekerlekli sandalye hediye ediyoruz. İnşallah bu tekerlekli sandalye onun yaşam koşullarını bir nebze de olsa iyileştirecek” dedi.

“SONSUZ TEŞEKKÜRLER”

Dernek olarak Kosova’ya yardım elini uzatmaya devam edeceklerini vurgu yapan Hür, “Salihli Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak daha öncede Kosova’nın Sllovı kentinde yaşayan 19 yaşındaki Adelına Kryezıu’nun tedavi masraflarını karşılamış, iki gözünden katarakt ameliyatı yaptırarak görme düzeyini yüzde 70 oranına yükseltmiştik” diye konuştu. Salihli Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin şu anda İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki tedavi masraflarımı karşıladığını belirten MS hastası Lendita Glava ise “Ben onların sayesinde Türkiye’ye gelerek düzenli olarak tedavime devam ediliyor. Dernek şimdi de tekerlekli sandalye alarak beni bir kez daha mutlu etti. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki Salihli’deki Kosovalılar Derneği var” dedi. n İHA

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.