TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmar konusunda uyardı

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, İmar Barışı kapsamında vatandaşları dolandırıcılara karşı uyararak, “Hayal tacirlerine para kaptırmayın” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 12:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İmar konusunda uyardı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Karabağlar Kaymakamlığı ve Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen imar barışı ve kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısına katıldı. İmar barışı hakkında detaylı bilgi alan Ceyda Bölünmez Çankırı vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. “Hayal tacirlerine para kaptırmayın” diyen Milletvekili Bölünmez Çankırı, avukat ya da yetkili görünümlü dolandırıcıların türeyebileceğine dikkat çekerek “Çalışmalar devlet eliyle yapılacaktır. Farklı kanallarla gelenlere itibar etmeyin. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ve Kaymakamlıkta  bilgilendirme masaları kurulacaktır. E-devlet aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz ancak E-devletten yapamayanlar kurulan danışma masalarına müracaat edebilir” şeklinde konuştu.

TALEPLERİ DEĞERLENDİRDİ

Toplantılarda vatandaşlardan, bir başkasının arazisine taşan ancak arsa sahibiyle anlaşmaya varılan yapılar hakkında düzenleme ile İmar Barışı’ndan yararlanmak isteyenlere ödemelerde taksitlendirme ve kredi desteği talepleri geldi.  Konuyu Başbakan Binali Yıldırım’a ileteceğini söyleyen Bölünmez  Çankırı, “İmar barışı sürecinde gözden kaçabilecek sorunları talepleri takip etmek için buradayız. Bir kez yapılacak olan bu uygulamada hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz. İmar Barışı 31 Aralık 2017’den önce inşa edilen mevzuata ve ruhsata aykırı yapılar için uygulanacak. Hazine arazisi üzerinde, sosyal donatı alanında veya üçüncü kişilerin mülkiyeti içinde bulunan yapılar uygulamadan faydalanamıyor. 31 Ekim’e kadar Bayraklı’da bulunan Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nde 25 danışman masası kuruldu. Danışmanlar hafta sonu dâhil hizmet verecek. Ayrıca Kaymakamlık binasında kurulan ‘Ak Masalar’da vatandaşa müracaatlarda destek hizmeti verecek” dedi.

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Seçime kısa bir süre kala AK Parti ilçe teşkilatlarında sandık eğitimlerine başladı. Buca Teşkilatı’nın sandık eğitimine katılan Ceyda Bölünmez Çankırı, “AK Parti iktidarının kazanımlarını hiç kimse kaybetmek istemez. Halkımızın desteği teveccühü ortadadır. Ancak seçim sandıkta kazanılır. Sandıklara iyi sahip çıkarsak ‘Güçlü Meclis, Güçlü Başkan, Güçlü Türkiye’ için mücadelemizi taçlandırırız. Buca’da alacağımız başarı bu virajda etkili örneklerden biri olacak” diyerek  sandıkların önemine dikkat çekti.

BÖLÜNMEZ İLGİDEN MEMNUN

Bölünmez Çankırı, Buca pazar yeri ziyaretinin ardından Buca İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nde teşkilat üyeleri ile buluştu. Buca’nın kendisi için önemine vurgu yapan Bölünmez Çankırı, “Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimizin yoğunlukta olduğu bölgelerden biri Buca. Teşkilatımız yönetimin her kademesinde hemşehrilerimize yer vermiş elbette. Ama İzmir’de Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımızı tek çatı altında toplayacak ve temsil edecek bir milletvekili özlemi vardı. Ben bu göreve talip oldum. Burada sizlerden gördüğüm teveccüh bir kez daha AK Parti’nin milletimizin beklentilerine duyarlılığını ortaya koymuştur” diyerek Buca’da gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.