TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de 19 Mayıs coşkusu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Bayramı Mardin de büyük coşku ile kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2018 11:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mardin’de 19 Mayıs coşkusu

ADNAN AVUKA/MARDİN

Tören, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Hadi Çomaktekin’in Atatürk anıtına çelenk sunması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. 21 Kasım Şehir Stadı’nda devam eden törene, vali yardımcısı Bahattin Çelik, Tugay Komutanı Tuğgeneral Altan Er, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Kenan Topçu, Gençlik hizmetleri İl Müdürü Hadi Çomaktekin, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Emniyet Müdürü Hasan Onar ve halkın ve öğrencilerin yoğun katılımı ile yapıldı.

Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Hadi Çomaktekin, günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. “Büyük Önder Atatürk’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum” diyen Çomaktekin, “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğindeki tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs sadece Türk Milli Kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır” dedi. Çomaktekin, “Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar veren asla ve asla yorulmaz diyor Atatürk. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan ‘milli egemenlik’ ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor. Siz gençlerimizin bayramını kutluyorum” diye konuştu

19 Mayıs bayramı nedeniyle gençlik hizmetleri il müdürlüğü tarafından tertiplenen 4x400 kız, erkek atletizm yarışmasında dereceye giren atletlere ödülleri verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.