TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de fidan dikimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Mardin’de "Bereket Ormanları"na fidan dikildi

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2017 08:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mardin’de fidan dikimi

ADNAN AVUKA/MARDİN

“Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Mardin’de "Bereket Ormanları"na fidan dikildi.

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunda gerçekleştirilen “Gönül Elçileri Projesi” kapsamındaki etkinlikte, Mardin Diyarbakır Karayolu’nun 7 kilometre ötesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım adına büyük bir titizlikle hazırlanan hatıra ormanlarına, Mardin Valisi Mustafa Yaman, eşi Gülseren Yaman, vali yardımcıları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve büyük bir kalabalık ile fidan dikimi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan  başlattığı 'Bereket Ormanları' projesi kapsamında 81 ilde ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini belirten  Vali Mustafa Yaman, "Emine Erdoğan Hanımefendinin adını verdiğimiz bu ormanlık alanda hem Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımızın adına hatıra ormanları oluşturduk" dedi.

Vali Yaman konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu sene Bakanlığımız Mardin'e pozitif bir ayrımcılık yaptı. Mardin Valiliğine 200 bin civarında ağaç tahsis etti. İlimizin değişik yerlerinde bu ağaçlandırmaları yapıyoruz. Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak yeşil alan eksikliğini gidermeye çalışıyoruz. Bunun startını da verdik.”

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞACAK

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, Emine Erdoğan'ın yürüttüğü Gönül Elçileri Projesi kapsamında Bereket Ormanları’nın devamı için fidan dikeceklerini ifade etti.

Ormanların sadece ülkelerin değil dünyanın ortak değeri olduğuna vurgu yapan Ünver, şunları söyledi: "Mardin'in orman alanı bir milyon 269 bin 160 dekardır. Bu yüz ölçümünün yüzde 15'i civarındadır. Mardin ormanlarının yüzde 10'nu kapalı ormanlar yüzde 39 ise bozuk ormanlardır. Türkiye'de olduğu gibi Mardin’de de ormanlarımız artmaktadır. Özellikle 2003 ile 2016 yılları arasında Mardin'de 426 bin 400 dekarlık alanda 14 milyon 717 bin adet fidan dikilmiştir. 2017 yılında ise 2 milyon 438 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefledik.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.