TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MaviBahçe’den hayat kurtaracak proje

Karşıyaka İlçesi’nde bulunan MaviBahçe alışveriş merkezi, hayat kurtaran bir sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yapacak. 22 Ocak Pazar günü Kızılay’ın kan bağışı aracı MaviBahçe, kan bağışında bulunacak kişileri bekliyor olacak

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2017 10:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MaviBahçe’den hayat kurtaracak proje

DERYA NABİT

Kızılay Kan Merkezi Ege Bölge Müdürlüğü ile MaviBahçe işbirliği anlamlı bir projeyi ortaya çıkardı.

Kan stoklarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle tüm Türkiye’de yapılan çağrılara kayıtsız kalmayan MaviBahçe alışveriş merkezi, kan bağışı etkinliği düzenleyecek. 22 Ocak Pazar günü MaviBahçe’de kan bağış aracı bütün gün gönüllülerden kan toplayacak. Bir ünite kanın 3 kişinin hayatını kurtardığı gerçeğinden yola çıkan MaviBahçe yetkilileri, katkı sunmak isteyen herkesi pazar günü yapılacak etkinliğe davet etti.

KATKI SUNULACAK

Tedavi gören hastalar için hayati önem taşıyan kan bağışı için MaviBahçe yetkilileri, “Bağışlanan her kan kurtarılan üç can demektir. Bizler de Kızılay aracılığıyla ülkemizin kan bankasına katkı sunmak için bir sosyal sorumluluk projesi düzenledik. 22 Ocak Pazar günü Kızılay’ın kan alma aracı bahçemizde olacak. Tüm gönüllüleri kan bağışı için bekliyoruz” dedi.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Kan bağışının faydalarını sıralayan uzmanlar, “Kan verildikten bir gün sonra kişi kendini daha iyi hisseder, kan üretimi başlayarak kan hücreleri yenilenir. Kan bağışından sonra kanda bulunan yağ oranında düşme görülür. Kan bağışı yapıldıktan sonra; vücudun yağ tutması azalır, metabolizma daha hızlı çalışmaya başlar. Kilo vermeye çalışanlar sadece bu etkilerinden dolayı dahi kan vermek isteyebilir. Kan verme işleminden önce, vücudunuz kan araması testinden geçerek kendi sağlığınızı da öğrenmiş olursunuz. Kan vermek psikolojinizin rahatlamasını sağlar. Düzenle kan bağışı kalp krizi riskini azaltır. Kan verdikten sonra kanda zararlı maddeler var ise bu sayede giderilir. Kan veren kişiler kan hücreleri tazelendiğinden gençleşir. Yorgunluk ve baş ağrısı şikayetleri azalır. Stresin azalmasını sağlarken yüksek tansiyonu dengeler. Sağlıklı bir yaşam için yılda iki kez kan vermeniz gerekmektedir. AIDS, Sifiliz, Hepatit C ve B testlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanmış olursunuz” açıklamasında bulunuyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.