TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mazeret yok hizmet var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 2002 yılının Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak , “Her gittiğimiz yerde söylüyorum hizmet götürmek için buradayız. Alevi-Sünni, Kürt-Türk demeden, mazeret üretmeden hizmet götürüyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mazeret yok hizmet var

KENAN YEŞİL

İzmir’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nın ardından İzmir Valiliğini ziyaret etti. İzmir Valiliğinde anı defterini imzalayan Bakan Özhaseki, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile bir süre görüştükten sonra AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na geçti. İl Başkanlığında partililere seslenen Bakan Özhaseki, Türkiye için 2002 yılının bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

MAZERET ÜRETMEDEN HİZMET

Şehirlerin hayatında belli tarihlerin şehirler için dönüm noktası olduğunu söyleyen Bakan Haseki, “1994 yılı belediyeler için dönüm noktasıdır. O günlerde yapılan gecekondularda bugünlerde sorun yaşanıyor. O dönemde planlı bir şekilde yerleşme yapılsaydı şu an çok güzel olurdu. Bizim dönemimizde şehirlerin güzelliği ön plana çıktı. Her gittiğimiz yerde söylüyorum hizmet götürmek İçin buradayız. Bu ülkenin insanına hizmet ediyoruz. Alevi-Sünni, Kürt-Türk demeden, mazeret üretmeden hizmet götürüyoruz. Bizler 28 Şubatları yaşadık. Belediye başkanlığım dönemimde kaç defa dava açıldı, önümüze kesmeye çalıştılar. Mazeret üretmeden işimizi yaptık. 2002 yılı Türkiye için dönüm noktasıdır. Türkiye aynı Türkiye, hükümet binaları aynı, yasalar aynı sadece hükümet değişti. At sahibine göre kişner. Koalisyon dönemi ile bizim dönemimizdeki hizmetleri baktığınızda farkları görürsünüz. İşleri İyi niyetle yaparsanız işiniz her zaman yolunda gider. Bizim dönemimiz geçmiş dönemlerle kıyas edilemez. Hükümetimiz 2002 yılında beri çok iyi hizmet ediyor. Sağlıkta, ulaşımda, ekonomide he alanda iyiyiz” dedi.

“FETÖ İYİ GÖRÜNEREK İÇİMİZE GİRDİ”

PKK terör örgütünün hükümetin üstüne yıkmaya çalıştıklarını belirten Özhaseki, “PKK belası bizim dönemimizden önce vardı. Şimdi ise Barzani Kürt devleti kurmaya çalışıyor. Yapmasınlar, güldürmesinler. Bunlar kimin oyuncağı belli. O eştikleri çukurlara o katil sürüsünü gömdük. Şehirleri temizledik, ilçeleri temizledik, köyleri temizledik. Dağları temizliyoruz, bir daha ayağa kalkamayacaklar. Biz PKK’yı bitirmeye çalışırken bir de FETÖ belası hortladı. Türkiye’yi parçalanmadan kurtardık. Hırsız içerdeydi, kapı kilidi zor tutuyordu. Bunlar 40 yıldır Türkiye’de vardı. İyi görünerek içimize girdiler. Ama yine biz parti olarak suçlanıyoruz. Herkes bunlara kanmadı mı? Rahmetli Turgut Özal’a iyi görünerek Türki Cumhuriyetlerde okul açılmadı mı? FETÖ Rahmetli Ecevit’e cennet vaat etmedi mi? Bunlar en çok AK Partilileri sevmedi, dindarları sevmedi. Çünkü dindar insan, Kuranı sünneti biliyor. Bunların Müslümanlıkları FET֒nün rüyasından ibaret. Gece gözünü yummuş, peygamberimiz gelmiş. Böyle bir sapık anlayışla insanları senelerce kandırdılar. Gerçek yüzlerini 15 Temmuz’da gördük. O gün bunların karşısında dimdik çıkan Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız vardı. Başka iktidarlar bunların altında kalır, adeta çökerlerdi” dedi.

DEAŞ UYDURUK BİR ÖRGÜT

Terör örgütü DEAŞ’a da değinen Bakan Mehmet Özhaseki, “Böyle bir İslami grup yok, mezhebi bir tarafı yok. İslami bir grup değil bunlar. Uyduruk bir örgüt. Emperyalistlerin uydurduğu bir örgüt. Bu uyduruk, emperyal devletlerin uydurdukları bir örgüt. Birçoğu maaşlı hepsini topladılar. Kendi kurdukları örgütü engel olmak adına bölgemize gelmeye çalışıyorlar. Onların oyununu bozduk girdik oraya. Yine icap ederse yine gireriz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BAŞARI ELDE EDECEĞİZ

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise “İzmir’de daha güzel bir şehir oluşturmak mümkün. Ama sadece İzmir’de hükümeti şikayet ederek bir şeyler yapmaya çalışan bir belediye var. Ama biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah 2019’da 30 ilçemizde, büyükşehir’de büyük başarı elde edeceğiz. Kongre sürecimiz önümüzdeki hafta başlamış olacak” dedi.

Özhaseki’den ‘acemi terzi’ benzetmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özshaseki, İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde yapımı tamamlanan Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’nin açılışını yaptı. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, 21 yıl belediye başkanlığı yaptığını, belediyeciliğin zor olduğunu belirterek, zorluklara göğüs germenin başarıyı getireceğini söyledi.

İzmir’in AK Partili belediyecilik anlayışıyla tanışması gerektiğini belirten Bakan Özhaseki, “Cenab-ı Allah sizlere güzel bir doğa, tabiat şehir lütfetmiş ama üzerinde yapılanlara bakıldığı zaman aynı güzellikleri söylememiz mümkün değil. Adeta güzel bir kumaş parçasını alıp paramparça eden acemi terzilerin kullandığı kumaş gibi gözüküyor. Hizmet ettiğiniz insanları seviyorsanız onlara aşkla bağlıysanız, işin altından kalkarsınız. İşin birinci adımı hizmet. Hizmet ettiğiniz insanları sevmektir. Hizmetin birinci adımı bu. Sonra iyi niyetle çalışmaktır. Mazeret üretmeden, mazeretlerin arkasına sığınmadık” dedi.

“SUCUK EKMEK DAĞITTIM”

CHP liderine karşı açtığı davalardan tazminat kazandığını ve bu paralarla 3 bin 500 aileye sucuk dağıttığını belirten Özhaseki, “Hakkımda yalan yanlış suçlamalarda bulundular. Sonuç ne oldu? Oy birliğiyle iki kere görüldüğü mahkemelerde reddedildi. Çünkü sahte belgelerdi, yalandı. Madem makul insanlarsınız özür dileyin, ben de hakkımı helal edeyim. Ama onlar ne yaptı? Televizyonlara çıkıp ‘davaları kazandık’ diyorlar. Ben bunlara açtığım davaların bazılarını kazandım. Aldığım paraları ne yaptım? Bu parayla sucuk alıp, vatandaşlara dağıttım. Arada ‘siyasetçi hırsız olmamalı’ diye açıklama yapıyorlar. Doğru söylüyorlar ama yolsuzluklar hep sizin zamanınızda oldu” diye konuştu.

“YAŞANABİLİR ŞEHİRLER KURMAK İSTİYORUZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Belediye başkanlarımız, kendi ilçelerinde AK Partili belediyle başkanı olma cesaretini gösterdiler. Görev süreleri hep mücadeleyle geçti. Bundan sonra da geriye kalan 1,5 yıllık sürede üzerimize düşen ne varsa belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz ile şehirlerimize yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin en yaşanabilir şehrini inşa ettiniz. AK Partililer, İzmir’e hizmet eder. Yaşanabilir şehirler kurmak istiyoruz. İnsanlarımız daha rahat ortamda yaşamak istiyor. 7 ilçe belediyemizde bunu sağladık. Sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“HİZMET SÖZÜMÜZ VARDI”

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise, “Bizim hizmet sözümüz vardı, bahanelere sığınmayıp hizmet ettik. Kültür merkezini yaptık, tamamladık. Tüm siyasi partilerden temsilcilerimiz var. İddialı söylüyorum. 30 Mart seçimlerinde onlarca miting yaptık. Vaatlerde bulunduk. Vaat edip de yerine getiremediğimiz hiçbir sözümüz kalmadı. Vaat etmeyip yaptıklarımız var” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.