TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mücadeleye devam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesinin artarak süreceğini ve mutlaka zaferle neticeleneceğini vurgulayarak, “Söz konusu istikbalimiz, istiklalimiz olduğunda kimseyi gözümüz görmez” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mücadeleye devam

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin terörle mücadelesinin artarak süreceğini ve mutlaka zaferle neticeleneceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu mücadelede şimdiye kadar çok şehit verdik. Gerek Mehmetçiklerimiz, gerek ÖSO olarak. Fırat Kalkanı Harekatında 72 şehit, Zeytin Dalı Harekatında 32 şehidimiz var ama 60’a yakında ÖSO’dan şehidimiz var. Şehitlerimizin ve gazilerimizin her biri birer şerefle kalbimizdeki yerlerine koruyorlar. Şehitlerimiz bir hilal uğruna cennete uğurlandı. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek çıktığımız bu yolda hilalimiz için batmayı göze almış daha nice güneşlerimiz var. Milletimizdeki bu azim, kararlılık, cesaret olduğu müddetçe Allah’ın yardımıyla bu ülkenin bileğini bükecek bir terör örgütü tanımıyoruz. Buna niyetlenen herkes birer birer toprağa gömülüyor. Karıncayı bile incitmek bize yakışmaz ama söz konusu istikbalimiz, istiklalimiz olduğunda kimseyi gözümüz görmez.”

YARDIMLARIN ÖNÜ KESİLECEK

Adım atılan her yerin bundan sonra güvenli olarak kalmasının çok önemli olduğunun altını çizen Erdoğan, “Aynı şekilde sahada belirli hazırlıkların da yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir. Böylece hem şehre ve bölgeye dışarıdan gelen yardımların önü kesilecek hem de terör örgütünün kimseyle pazarlık yapabilme imkanı kalmayacaktır” diye konuştu. Erdoğan, Türkiye’yi güneyinde oluşturulacak terör koridoruyla çevrelemeye ve esir almaya kalkanlara, bu işin öyle kolay olmadığını göstermekte kararlı olduklarını vurguladı.

İFTİRA ATILIYOR

Erdoğan, şu anda da Zeytin Dalı Harekatı’nı gölgelemek için pek çok yalan ve iftiranın ardı ardına ortaya atıldığına dikkati çekerek “Gerek Anadolu Ajansımız gerek Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz gerekse diğer medya kuruluşlarımızın hepsi de bu yalanları süratle ortaya çıkartarak iftiracıları hakikatlerle terbiye ediyorlar. Bizi kendileriyle karıştıranların riyakarlıklarını ifşa etmeyi de bu büyük mücadelenin bir parçası olarak görüyor ve önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Tüm vatandaş ve dostlardan Türkiye’ye yönelik bu tür iftiraları tespit edip doğruları ortaya koyarak etkisiz hale getirmelerini beklediklerine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye, askeri operasyonları daima en son ihtimal olarak, adeta mücbir sebep olarak, görmüş ve kullanmıştır. Yıllarca Suriye’deki terör örgütlerinden, ülkemize yönelen tehditlerin, ülkenin kendi dinamikleri ve uluslararası koalisyonun gücüyle önlenmesini bekledik. Baktık ki bu tehditler azalacağı yerde sürekli artıyor ve sınırlarımızı aşıp, topraklarımızın içinde bize zarar veriyor. Artık harekete geçmekten başka çare görmedik, göremedik.

ALENEN İZMİHLAL

Çocuk istismarına karşı idari tedbir ve yasal düzenlemeleri en kısa sürede hayata geçireceklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Son günlerde ardı ardına karşımıza çıkan çocuklara yönelik alçakça saldırılarla ilgili haberler bizi bu sorumluluklarımız konusunda düşünmeye, kendimizi sigaya çekmeye yöneltmelidir. Her ne kadar genellikle istismar sözüyle ifade ediliyorsa da çocuklara yönelik bu alçaklıklar istismar değil, alenen izmihlaldir, toplumumuzu çöküşe götürecek birer dinamittir, alçaklıktır.”

ÇOCUK İSTİSMARI

Bakanlar Kurulu’nda, çocuk istismarını detaylı bir şekilde ele aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konudaki bilincin artırılması hususunda bir çalışma başlattık. Konuyla ilgili 6 bakan hemen çalışmaya başladı. Bu heyetimiz çok kısa bir sürede geliştirecekleri çözüm tekliflerini Sayın Başbakan’a ve şahsıma getireceklerdir” şeklinde konuştu. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.