TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Meclis kimsenin şov alanı değildir"

Konak Belediyesinin 5 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen meclis toplantısını terk eden AK Parti Grubu meclis üyeleri, AK Parti Konak İlçe Başkanlığı’nda Başkan Temel Yıldırım ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 09:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Meclis kimsenin şov alanı değildir"

ONURHAN ALPAGUT

Konak Belediyesinin geçtiğimiz gün gerçekleşen meclis toplantısında CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın siyasi bir konuşma gerçekleştirdiği gerekçesiyle, salonu terk eden AK Parti Grubu meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanlığında Başkan Temel Yıldırım ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

“BELEDİYE MECLİSİNDE USUL HATASI YAPILDI"

Konak Belediyesi meclisi AK Parti Grup üyeleriyle ortak bir basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Şakir Başak'ın Konak Belediyesi meclis toplantısında siyasi içerikli bir konuşmayla şov yaptığını iddia ederek, “Belediye meclisinde bir usul hatası yapıldı. Skandala imza atıldı. Bir ilçe başkanı siyasi kimliğiyle belediye meclisine hitap edemez. Bu durum, etik olmadığı gibi ciddi sonuçlar doğurur. Sayın ilçe başkanı bu konuda bilgisiz olabilir. Hukukçu kimliği taşıyan belediye başkanı böyle bir hatayı nasıl yapar, akıl alır gibi değil. Bir süredir Konak Belediyesinde yaşanan kaosun dışa vurmuş olan bu olaya, AK Parti grubu olarak sessiz kalmamız mümkün değildir. Arkadaşlarımızın meclisi terk etmesi son derece isabetli bir karar olmuştur. Çünkü Konak Belediyesi meclisi, kimsenin şov alanı olamaz. CHP ilçe başkanı her ne suretle olursa olsun oradan şov yapamaz. Buna müsaade etmeyiz. Ben bu anlamda meclis kurumunun tavrını destekliyorum. Meclis üyelerini tebrik ediyorum. Konak meclis toplantılarını yapacak bir mekanı olmayan bu ayıbı tüm Konaklılara yaşatan belediye başkanı, meclis toplantısını CHP'nin siyasi arka bahçesi haline getirerek skandallarına bir yenisini daha eklemiştir. Kendisini kınıyoruz" dedi.

23 NİSAN’LI GÖNDERME

Meclis toplantı salonunda pankart ve afişlerin asılmasının etiğe ve hukuka aykırı olduğunu belirten Yıldırım, Başak'a 23 Nisan göndermesinde bulunarak, “Sayın mevkidaşım CHP ilçe başkanına belediye başkanlığı sevdası arzusu olabilir. Bunu anlıyorum bu koltuğa oturmak isteyebilir. Ama bunun için keşke 23 Nisan’ı bekleseydi" diye konuştu.

“ASIL İŞİNE GERİ DÖNSÜN"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a da sert bir şekilde yüklenen Yıldırım, “Sema Hanım meclisi yöneteceğini, Konak'ı nasıl idare edeceğini bilmiyorsa o koltuğu işgal etmesin. Asıl işine geri döndün. Avukatlık yapmaya devam etsin. Konak’ın geleceğini çalmaktan da vazgeçsin" dedi.

“DİLERSE ELİNDEN TUTAR TEDAVİSİNİ YAPTIRIRIZ"

Dün sabah saatlerinde deli gömleği giyerek Konak meydanında eylem gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Şakir Başak’a Allah şifa versin temennisinde bulunan Yıldırım, “Malum havalar soğuk. Sayın başkan üşütmüş olabilir. Biz kendisini severiz. Böyle hasta hasta dolaşarak, hastalığını topluma da bulaştırmasını istemeyiz. AK Parti iktidarımız reformlarıyla sağlıkta çağ atlatmıştır. Dilerse elinden tutar tedavisini yaptırırız" dedi.

“KENDİMİ CHP İLÇE BAŞKANLIĞINDA ZANNETTİM"

Toplantıya katılan meclisin AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, “Oturum öncesinde meclisi kadınlarımızın yönetmesi için iki parti ortaklaşa bir karar almıştık. Ama maalesef içeri gittiğimizde kendimizi CHP ilçe binasında zannettik. Yanlış yere geldiğimizi sandık. Orası sadece seçilmiş insanların söz alabileceği bir yer. Meclisi açmamıştık diyorlar. O zaman ilçe başkanı orada kendi kafasına göre konuşmuş… Burada usulen bir hata var. Biz çiçek dağıtılmasına karşı değiliz. Orada siyaset yapmıyoruz, Konak halkının sorunlarını konuşuyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.