TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Gönen güven tazeledi

İzmir Otel, Pansiyon ve İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen, düzenlenen genel kurulda rakipsiz olarak tekrar başkan seçilerek, ilk gün heyecanıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mehmet Gönen  güven tazeledi

NİLGÜN TAZE

İzmir Otel, Pansiyon ve İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen, düzenlenen olağan genel kurulda güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Alsancak’taki bir otelde yapılan genel kurulda, divan oluşmasının ardından, odanın geçmiş dönem hesapları ve 2018 yılı tahmini bütçesi üyelerin onayına sunuldu. Yeniden oda başkanı seçilmesinin ardından konuşan Gönen, kendisine destek veren üyelere teşekkür ederek yaklaşık 25 yıldır İzmir Otel, Pansiyon ve İşçileri Odası’nın başkanlığını yaptığını belirtti. 2014-2017 yılları arasında yaptıkları faaliyetleri özetleyen Gönen, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerimizin sosyal haklarını korumaya devam edeceğiz. Her türlü krizin yaşandığı dünyamızda arada kalan esnaflar hayatta kalabilmek için süratle kendilerini yenilemeye çalışmaktadırlar. Şehir otellerinde resepsiyon ve kat görevlisi olarak çalışmak isteyenlere yardımcı oluyoruz. Bacasız sanayi olarak bilinen turizm başta ekonomik, işletme, sosyoloji, psikoloji ve tarih yönetimi ile ilgilenir. Bu nedenle bölgeler arası ve böle içi dengesizlikleri giderici ve gelir büyütücü adımlar atar” dedi.

ÇALIŞANLAR ÖN PLANDA

Turizmde bayan çalışanları da ön plana çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Gönen, “Nitelikli eleman yetiştirmenin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelere sıfır faizli kredi verilmesi gerekiyor. Devlet tarafından sağlana destekler sınırlı olduğu için maalesef her esnafımız bu fırsattan yararlanamıyor. Geçtiğimiz yıl, ‘Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri’nin beşincisini düzenledik. Burada, Basmane semtindeki tarihi yapıların restorasyonunun yapılarak turizme kazandırılması anlamında önemli kararlar aldık. Yeni dönemde gündemimizin önemli bölümünü eski eserlerin restorasyonunun yapılmasına ayıracağız” açıklamasını yaptı.

TARİHİ ESERLER

Gönen, otellerin bir kısmının tarihi yapılarda ve konaklarda ticari çalışmalarını sürdürmekte olduğunu açıklayarak şunları söyledi: “Tarihi binaların herhangi bir tadilatında anıtlar kurulunda işlem yapılmakta ve bu da uzunca bir süreyi kapsamaktadır. Genel anlamda bu tarihi nitelikli ve sanatsal binalar incelendiğinde bunların çökmesi ve zamanla kayboluşu çatıların ahşap olmalarından
kaynaklanmaktadır. Emniyet Oteli, İstiklal Oteli ve Uşakizade Köşkü en uygun örneklerdir. Esnaf olarak konuya sahip çıkıp binaların onarımı ve daha hızlı çözüm yolu bulmak amacıyla sayın cumhurbaşkanımız nezdinde girişimde bulunduk. Konunun Kültür ve Turizm Bakanlığına iletildiği tarafımıza bildirilmiştir.”

Faaliyet, denetim ve maliye raporlarının okunmasının ardından rakipsiz olarak tekrar başkan seçilen Gönen, hizmet arkadaşlarına plaket vererek genel kurulu sonlandırdı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.