TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-Sen’den Halep protestosu

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği, Suriye’nin Halep kentindeki sivilleri hedef alan hava saldırılarını protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 09:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Memur-Sen’den Halep protestosu

EMİRCAN IŞILDAK

İzmir'de, Rusya’nın Suriye’nin Halep kentindeki sivilleri hedef alan hava saldırıları protesto edildi.

Cuma namazı sonrası Konak Camii önünde Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde toplanan ve aralarında İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK), Buca Güç Birliği Platformu, İnsani Yardım Derneği (İZYAD) İzmir Şubesi ve Anadolu Gençlik Derneği üyelerinin de bulunduğu kalabalık hep bir ağızdan, "Sessizliğin Halep'i boğmasın", "Halep ölüyor, çığlığına ses ver", "Yıkılan Halep, ölen insanlığımız, "İnsanlık uyuma, kardeşine sahip çık" sloganları atarak Halep’e destek çağrısı yaptı. Grup adına konuşmayı Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Musa Bina gerçekleştirdi. Bina, "Zulüm, Halepli kardeşlerimizin üzerine bin bir şekliyle gelmektedir. Tüm dünya bu vahşetin suç ortağıdır" dedi.

DÜNYA ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

Bina, Halep kentinde yaşanan saldırılara tüm dünyanın sessiz kaldığını ifade ederek, “Günlerdir dünyanın gözleri önünde Halep’ten yürek yakan manzaralara şahit oluyoruz. Esad Rejimi, Amerika, İsrail, Rusya, PKK, İran, Hizbullah ve sair güçler, hep birlikte bu kadim şehri yok etmek için işbirliği içindeler. Dünyanın gözleri önünde Haleplileri diri diri toprağa gömüyorlar. Bir araya gelmesi mümkün görünmeyen güçlerin, aynı cephede buluştuğuna tanıklık ediyoruz. Ancak modern dünya, Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları karşısında sessiz, adeta üç maymunu oynuyor. İslam dünyasından içeriksiz, yasak savma kabilinden cılız sesler yükselse de kan, gözyaşı ve zulüm devam ediyor” dedi.

SİVİLLER KATLEDİLİYOR

Halep’te insanlık dramının yaşandığını vurgulayan Bina, “Aylardır abluka altında olan, insani yardım malzemelerinin dahi girmesine izin verilmeyen Halep’te, dünya tarihinin en ağır bombardımanı ve sivil katliamlarından biri yaşanıyor. Şer Koalisyonu, sistematik biçimde okulları, fırınları ve hastaneleri, ambulansları, yardım tırlarını ve camileri vurup imha ediyor. Günlerdir fırınlarda ekmek dahi çıkmıyor, her gün binlerce insan şehri terk ediyor. Kalanlar da Esad güçlerinin kimyasal silahlarıyla katlediliyor. Suriye’de rejim güçleri ve Şer Koalisyonunun Halep’e düzenlediği yoğun saldırılar sonrası sokaklar, ceset yığınlarından geçilemez halde. Dünyanın sessizliği ve umursamazlığı karşısında katliamlarının dozunu sürekli arttıran Şer Koalisyonu, Suriye’yi sömürmek ve halkına boyun eğdirmek için vahşice öldürmeye devam ediyor” diye konuştu.

TAVIR ALALIM, SESİMİZİ YÜKSELTELİM

Bina konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sivil toplum örgütleri olarak yapacaklarımız sınırlı olabilir. Ancak tüm bu katliamlar, zulümler, ahlaksızlıklar karşısında hakkı ve adaleti savunmak, zalimlerin boğmaya çalıştıkları sesi yükseltmek zorundayız. Yaşanan zulümler karşısında sessiz kalmak, bu katliama ortak olmaktır. Bizler Halep’teki kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüşmekle, onlara her türlü yardımı etmekle ve bu zulmü tüm dünyaya duyurmakla mükellefiz. Hiç olmazsa yüreğimizle, dilimizle, zalimlere karşı tavır almalı, masum sivillerin yanında yer almalı, sesimizi ve sözümüzü yükseltmeliyiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.