TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Menderes’e yatırımlara CHP’den hep veto

Menderes Belediye meclisinde ilçede yapılacak asfalt yatırımları için CHP’lilerden ret yanıtı geldi

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Menderes’e yatırımlara CHP’den hep veto

Dana önce de eğitim yatırımlarının önünü tıkayan CHP’lilerin kararını Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu üzüntüyle karşıladığını ifade etti. Menderes Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci birleşiminde CHP Grubu’nun ilçeye yapılacak yatırımlara ret oyu kullanması tepki topladı. Daha önce eğitim kurumu olması karşılığı bağış yapılacak araziye karşı çıkan Menderes Belediyesi CHP Meclis Grubu, son meclis toplantısında da ilçe genelini kapsayacak ve 15 milyon TL’ye mal olacak asfalt çalışmalarına karşı çıktı.

Başkanlık önergesi olarak meclise sunulan ve İller Bankası’ndan borçlanma ile Menderes’in 46 mahallesini kapsayacak çalışmalar için Plan Bütçe Komisyonunda AK Partili meclis üyelerinin onayı ile oy çokluğuyla kabul edilen önerge, meclisin ikinci birleşiminde CHP’liler tarafından ret yedi. Karar AK Partili meclis üyelerinin onayıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

BAŞKAN SOYLU’DAN VERYANSIN

Kararın oy birliğiyle alınmamasına üzülen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Menderes’in şu anki hali ortada, millet şu an sokakta yürüyemiyor. Tozdan, topraktan, çamurdan çocuklar okula gidemez duruma geldi. Bu noktada burada kullanılacak paranın, yapılacak borçlanmanın Menderes’in yolları için yapılacağını herkes çok iyi biliyor. Bu noktada CHP’li meclis üyelerinin hayır oyu kullanması beni çok üzdü” dedi.

BÜYÜKŞEHİR TEPKİSİ

Büyükşehir Belediyesi’nin yapmadığı işleri Menderes Belediyesi olarak yaptıklarını kaydeden Başkan Soylu, “CHP’liler bu yolların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söylüyorlar ama Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir şey yaptığı yok. Bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tam 3 kez taşımıştım ve kendisinden herhangi bir yanıt alamadık. Çünkü bu yollarla ilgili vatandaş bize küfür eder duruma geldi. Vatandaş, İZSU’nun kazıp kapatmadan bıraktığı yolların sorumlusu olarak bizi görüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından eski dönemde yapılmayan hizmetler seçime bir yıl kala yapılıyor sonuçta kazılıp kapatılmayan yolların faturası da belediye başkanı olarak bana kesiliyor. Benim suçum günahım yok. Suçu kim işlediyse cezayı da onun çekmesi gerekiyor. Hiç kimsenin de bu anlamda Menderesli kardeşlerimizi tozun, toprağın, çamurun içerisinde bırakmaya hakkı yok. Madem Büyükşehir Belediyesi yapmıyor, ben yapacağım. Çünkü bu memlekette yaşayan insanların hakkını, hukukunu korumak zorundayım. Bu mağduriyete göz yummamam gerekiyor, acil bir şekilde bunu çözmem gerekiyor. Bu yolların yapılması gerekiyor. CHP’nin bu anlamda ret kararına üzüldüm ama şaşırmadım çünkü geçmişte bunun örnekleri mevcut. Onlar hizmeti engelleseler de biz Menderes için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.