TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mesutlar Köyü bir araya geldi

İzmir’de yaşayan Konya Beyşehir Mesutlar Köyü sakinleri, Osman Ay, Kemal Büyükkesim ve Ömer Yıldırım’ın girişimiyle dernek çatısı altında bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mesutlar Köyü bir araya geldi

EMİRCAN IŞILDAK

Konya’nın Beyşehir İlçesi’ne bağlı Mesutlar Köyü’nden İzmir’e yerleşen köy sakinleri, aralarındaki sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak için dernek çatısı altında buluştu. Babalarının yıllar önce iş bulmak için geldiği İzmir’de ikinci kuşağı oluşturanlar, Mesutlar Köyü Dayanışma Derneği’ni kurarak sosyal sorumluluk anlamında önemli bir adım attı. Derneğin ilk yönetim kurulu toplantısını Bayraklı Dünya Barış Anıtı’nda yapıldı. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ay ve Dernek Başkan Yardımcısı Kemal Büyükkesim, amaçlarının Mesutlar Köyü’nden İzmir’e yerleşen ve burada iş-güç sahibi olanları tanıştırmak, kaynaştırmak, sevinçli ve kederli günlerinde birbirlerinin yanlarında olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

“DERNEĞİMİZ AKTİF ÇALIŞACAK”

Mesutlar Köyü Dayanışma Derneği’ni kurmaktaki hedeflerinin ikinci ve üçüncü kuşakta olanların birbirlerini tanıması ve kaynaşması olduğuna işaret eden Dernek Başkanı Osman Ay, “Derneğimiz kurulduğu günden itibaren amaçları doğrultusunda önce birlik ve beraberliğe, kaynaşma ve dayanışmaya önem verecektir. Hastalar ziyaret edilecek, yardıma muhtaç olanlara yardımlar yapılacak. Düğünü ve cenazesi olanların yanında olunacak. Bu yıl eylül ayında geleneksel olarak birlik ve beraberlik kaynaşma ve tanışma pikniği ve köyümüzde bir yemek düzenlenmesine karar verildi. Derneğimiz bir levha derneği olmayacak kuruluş amacına uygun olarak tüm sosyal etkinliklerde aktif çalışacaktır” dedi. Mesutlar Köyü’nden İzmir’e gelen herkese ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Ay, hiç bir siyasi, ekonomik ve sosyal ayrım yapmadan tüm hemşehrilerine hizmet edebilmeyi istediklerini kaydetti. Başkan Ay, kuruluş aşamasında büyük katkıları olan derneğin kurulması için çok emek veren Başkan Yardımcısı Kemal Büyükkesim ve Genel Sekreter Ömer Yıldırım’a da emeklerinden ötürü teşekkür etti.

ŞENLİK MÜJDESİ

Dernek Başkan Yardımcısı Kemal Büyükkesim de 9 Eylül tarihinde yapacakları şenliğin müjdesini tüm hemşehrileriyle paylaşarak, “Mesutlar Köyü Derneğimizin çalışmaları kapsamında tüm hemşehrilerimizle bir araya geldik. Kendilerini bilgilendirdik. Yapacağımız faaliyetleri konuştuk. Tüm köylülerimizi tek tek ziyaret edip kendilerini derneğimize üye yapacağız. Ayrıca İzmir’de yaşayıp, hatta akraba bile olup da birbirlerini tanımayan genç üyelerimiz var. Bu gençlerimizin de kaynaşmasını ve bir araya gelmesini istiyoruz. Bunların yanı sıra köyümüzün soy ağacını da çıkaracağız. 9 Eylül tarihinde de köyümüzde bir şenlik yapacağız” diye konuştu.

DERNEK ÜYELERİ

Derneğin kurucuları arasında, aynı zamanda Bayraklı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesinde Meclis Üyesi olan Kemal Büyükkesim, MTK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şadi Doğan, Gaziemir’de bulunan Gazi Tıp Merkezi’nden Op.Dr. Yusuf Yaşar Yıldırım, Tarih ve Edebiyat Öğretmeni Ömer Yıldırım da bulunuyor. Kurucular şu isimlerden oluşuyor: Osman Ay, Bekir Yıldırım, İsmail Şadi Doğan, Kemal Büyükkesim, Halil İbrahim Metin, Ahmet Akıl, Yusuf Gül, Hilmi Uslu, Hümmet Metin, Yusuf Yasar Yıldırım, Muhsin Doğan, Ömer Yıldırım, Osman Şen, Emre Şen, Mehmet Uslu, Hasan Tombak Mustafa Ay, Ahmet Küçükkesim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.