TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meydan güzelleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğlililerin en eski buluşma mekanlarından biri olan “Kasaplar Meydanı”nı yeniden düzenledi. Meydan, yeni havuzu ve kent mobilyalarıyla modern bir görünüme kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2017 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Meydan güzelleşti

İzmir'in park ve meydanları, İzmir Büyükşehir Belediyesinin imzasını taşıyan düzenlemelerle yepyeni bir çehreye bürünüyor. Kente estetik görünüm kazandıran uygulamalardan biri de Çiğli'nin asırlık Kasaplar Meydanı'nda hayata geçirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğlililerin en eski buluşma noktalarından biri olarak bilinen meydanı yeniden düzenledi. Hem görsel hem işlevsel açıdan ele alınan Çiğli Kasaplar Meydanı, yeni yüzüyle büyük beğeni topladı.

HEM TÖREN HEM DİNLENME ALANI

İzmir Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği düzenleme kapsamında, meydandaki yeşil doku geliştirilerek park alanı 5 bin metrekareye çıkarıldı. Aynı zamanda bölgedeki altyapı da yenilendi ve meydanın önünde bulunan dükkanların drenaj sorunları giderildi. Meydandaki mevcut yola granit küp taşlar döşendi, ağaç altlarına ise ziyaretçilerin gölgesinde dinlenebileceği ahşap kent mobilyaları koyuldu. Vatandaşların keyifli zaman geçirmesini hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde çocukların hareketli su oyunları oynayabileceği bir havuz bulunan, eğlenceli ve serinletici bir alan da oluşturdu. Ayrıca alanda bulunan Atatürk Büstü'nün yeri daha merkezi noktaya çekilerek Kasaplar Meydanı'nın “tören alanı” işlevinde de kullanılması sağlandı. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.