TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mezuniyet heyecanı

Karabağlar Kaymakamlığı, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin düzenlediği Pasta Yardımcısı 5. dönem kurs mezuniyet töreni önceki gün gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2017 08:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mezuniyet heyecanı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Mesleki eğitime verdiği önem ile bilinen Karabağlar Kaymakamlığının öncülüğün de, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Pasta Yardımcılığı’ 5. dönem kursu mezuniyet töreni önceki gün düzenlendi. Karabağlar Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen organizasyona Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Saadet Partisi Adem Aktaş da katıldı. Pasta yardımcılığı kursunun çok talep gördüğünü ve kontenjanın arttırılması için konuşması sırasında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’ya ricada bulunan Mehmet Sadık Tunç, “Bu kadar istekli varken, sektörde de bu kadar ihtiyaç varken bu kursun kapasitesini arttıralım” dedi. Zekeriya Mutlu da Mehmet Sadık Tunç’un talebini olumlu karşılayarak kontenjanın arttırılmasını kabul ettiklerini belirtti.

“MESLEK OKULLARINA İHTİYACIMIZ VAR”

Açtıkları meslek kurslarının yararlarına da değinen Mehmet Sadık Tunç, “Neredeyse her biri bir üniversite mezunu diyebileceğimiz insanları meslek sahibi yapıyoruz ve hizmet sektörünün eleman ihtiyacını gidermeyi düşünüyoruz ve aynı zamanda biz mutlu bir toplum istiyoruz. Birbiriyle barışık, gelir dağılımı daha iyi olan bir toplum istiyoruz. Bu anlamda da çeşitli kurslar açıyoruz. Mesela zaman zaman çeşitli meslek odalarını ziyaret ediyorum. En son Mobilyacılar Odasını ziyaret ettim. Onun bir öncesinde de Ayakkabıcılar Odasını ziyaret etmiştim. Bu odaların tümünde söylenen ortak konu eleman ihtiyaçları olduğu konusuydu. Bir tarafta iş arayan var diğer tarafta eleman arayan var. Bizim bu düzensizliği gidermemiz lazım. Bizim devlet olarak tabi ki yönlendirici olmamız gerekiyor. Bu anlamda bizim özellikle meslek okullarına, meslek kurslarına tamamen direkt istihdama etkisi olabilecek bölümler açmamız ve piyasanın reel koşullarına uygun kurslar açmamız gerekiyor. Halk Eğitim bünyesinde açmış olduğumuz bir sürü kursumuz var. Bunun istihdama etkisi nedir diye soracak olursanız, şu anda arzu ettiğimiz oranlarda olmadığını itiraf edebilirim. Ama biz devlet olarak arzu ediyoruz ki buraya kursa gelen kişiler aynı zamanda iş güç sahibi olsunlar. Biz bunu arzu ediyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz” diye konuştu.

KARŞILIKSIZ KREDİ

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç konuşmasının sonunda Karabağlar Halk Eğitim Kurslarından mezun olan hali hazırda Karabağlar ‘da ikamet eden kursiyerlere kaymakamlık olarak karşılıksız kredi vereceklerini ifade etti. Tunç, “Kursiyerlerimizden Karabağlar ’da yaşayanlara devletimizin bize verdiği maddi imkanlardan, karşılıksız kredi vereceğiz” dedi. Bunun üzerine çok sevin salondaki vatandaşlar Tunç’u alkışladı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise, “Kore’ ye bakıyorsunuz ilkokul çağındaki insanların bilgisayar programcılığı ile ilgili derslerinin olduğunu görüyorsunuz. Bizimde bu ülkelere karşı, onlarla yarışabilmemiz için hatta onların daha da ilerisinde yer almamız için her birimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Özelliklede esnaf teşkilatı içinde bulunan insanlara, yöneticilere, başta ben olmak üzere bana ve benimle beraber çalışan arkadaşlarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Çünkü bir ülkenin kalkınmasında en önemli eğitim sistemlerinden bir tanesi mesleki eğitimdir. Bizde mesleki eğitimi hiç aksatmadan yerine getirmeliyiz” dedi

“BOYNUMUZUN BORCU”

Günümüzde ailelerin çocuklarını meslek eğitimden uzaklaştırdığına dem vuran Zekeriya Mutlu, “Herkes çocuğu için avukat oldun, mühendis olsun ya da doktor olsun istiyor. Bu tür mesleklere teşvik ediyorlar ama mesleki eğitimi ihmal ediyorlar. Biz çocuklarımızı mesleki eğitime doğru yönlendirip, onları yaratıcı, usta, esnaf, sanatkar olarak yetiştirmeliyiz. Samimiyetimle söylüyorum, iyi bir pastacı ustası, iyi bir lokantada yemek yapan aşçı, iyi bir soğuk mezeci, iyi bir kaynakçı, iyi bir elektrikçi bir doktordan, avukattan ya da mühendisten daha fazla maaş alır. İyi işletmeler bu tür işinin ehli insanları arıyor. Dolayısıyla da bizim ona doğru yönlenmemiz gerekiyor. Bizimde bu konuda en azami gayreti göstererek bir yavruya aş verebilmek, onu meslek sahibi yapabilmek, onu sanatkar yapabilmek için üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu kurslarımıza 2014 yılında başladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar 193 kişiye belge verdik. Bu 193 kişiden 165 tanesi bizim pastanelerde çalışıp, evine ekmek götürüyor. Burada da 36 tanesini daha mezun edeceğiz. Yolları açık olsun” ifadelerini kullandı. Törenin ardından mezuniyet belgelerini alan kursiyerlerin hazırladığı birbirinden güzel pasta ve börekler törene katılan vatandaşlara sunuldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.