TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mezunlar buluştu

İzmir’in en eski eğitim kurumlarından birisi olan Gaziemir Lisesinin 1990-1996 yılları arasında eğitim gören mezunları tam 28 yıl sonra buluştu. Buluşma duygu yüklü anlara sahne oldu

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mezunlar buluştu

ASİYE ARSLAN

İzmir’in en eski eğitim-öğretim kurumları arasında yer alan ve 1969 yılından bu yana binlerce öğrencinin mezun olduğu Gaziemir Lisesinin 1990-1996 yılları arası öğrenim gören mezunları 28 yıl sonra bir araya geldi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek bu etkinlikte buluşan öğrencilere, 28 yıl önceki öğretmenleri de gerek şehir içi gerekse de Isparta’dan gelerek katıldı. Öğretmen ve öğrencilerinin 28 yıl sonraki buluşması duygu yüklü anlara da sahne oldu.

SOSYAL MEDYADA ORGANİZE OLDULAR

Gaziemir Lisesinin 1995 yılı mezunlarından Seçil Usta, okul arkadaşlarını sosyal medyada Gaziemir Lisesi Mezunları gurubundan etkinlik oluşturarak bir araya getirme fikrinin doğduğunu, bu yolla öğretmenleri Figen Kaya, Nihal Tonk, Ümit Hoca ve Ufuk Öztürk’e de ulaştıklarını söyledi.

28 yıl sonra Gaziemir Köylüm Restoran’da buluşan mezunlar ve öğretmenler kahvaltı ederek eski günlerini yad ettiler. Düzenlenen programda önemli rol üstlenen Seçil Usta, “O dönem aynı sıralarda öğrenim gördüğümüz kardeşlerimiz, ablalarımız, abilerimizle bir araya gelmek istedik. Onları bulmak için de sosyal medyayı kullandık. Öğretmenlerimize de ulaştık. Onlar da sağ olsun bizleri, öğrencilerini kırmadı ve gerek şehir içi gerekse şehir dışından gelerek bizlerle bir araya geldi. Sosyal medya üzerinden ulaştığımız arkadaşlarımızı da buluşmaya davet ettik. Bazı arkadaşlarımızı da ismen biliyoruz ama sosyal medyada bulamadığımız için erişemedik. Çok güzel bir buluşma olduğunu düşünüyoruz ve gelecek yıllarda da katılım sayısını arttırarak devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

ÖĞRETMENLER MUTLU OLDU

28 yıl önceki öğrencileri kendisini yeniden bir arada olmaya davet ettiklerinde duyduklarına inanmakta güçlük çektiğini kaydeden Edebiyat öğretmeni Figen Kaya, “28 yıl sonra aynı öğrencilerimle buluşmak çok güzel. Buluşmaya katılan herkese, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizler ne güzel çocuklar yetiştirmişiz gösterdiğiniz minnet ve vefa bunun ispatı. Duygularımı en yoğun şekilde yaşıyorum” dedi.

Felsefe öğretmeni Nihal Tonk ise, “Çok mutlu oldum hepinizi gördüğüm ve bizleri unutmadığınız için çok duygulandım” dedi. Tarih öğretmeni Ufuk Öztürk de, “Birçoğunuzla sosyal medya üzerinden görüşüyoruz, Okul yıllarında ne kadar sert bir mizacım olsa da hepinizi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Eski öğrencilerin şanslı olduğunu ifade eden Ümit Hoca, “Bizler çok güzel dönemlerde eğitim verdik sizlere. Sizler çok şanslısınız. Şimdi teknoloji çağı ve eğitim daha zor aslında. Çünkü çocuklar her şeyi teknolojik olarak internetten öğreniyor ve farklı bir jenerasyon geliyor” şeklinde konuştu.

Köylüm Restoran bahçesinde 28 yıl önce olduğu gibi toplu hatıra fotoğrafı çektiren öğretmen ve öğrenciler daha sonra işletmeciliğini mezunlardan Şakir Kurabioğlu’nun yaptığı Cafe Mania’da “Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır” sözüne dayanarak Türk kahvesi içerek başka bir organizasyonda buluşmak üzere ayrıldılar.

1969 yılından beri eğitim veren Gaziemir Lisesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında El-Bab operasyonunda şehit düşen mezunun adını almış ve Şehit Furkan Yavaş Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.