TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim’den bağımlılık, taciz ve değerler semineri

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi kapsamında hazırladığı programla İzmir’de görev yapan rehber öğretmenlere bağımlılık, taciz ve değerler semineri verdi

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2018 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Milli Eğitim’den bağımlılık, taciz ve değerler semineri

NİLGÜN TAZE

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sabancı Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirdiği konferansta Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan çocuk ve aile psikolojisi üzerine konuşma yaparken AK Parti Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Başkan Vekili Kerem Ali Sürekli ise bağımlılıkla mücadelede aile ve öğretmenlerin neler yapabileceği ile ilgili bilgi verdi. Panele İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı İlker Eraslan ve rehber öğretmenler katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan kendi değerinin farkında olan insanların ne ne kendini ezdirdiğini nede karşısındakini ezme niyeti taşımadığını belirterek, “Vicdani zeka olarak adlandırdığımız değerlere sahip olan bir insan her türlü bağımlılıktan uzak durabiliyor ve çevresini eğitmeye çalışmak yerine kendisini eğitmeye zaman harcıyor. NLP teknikleri maddi başarı getirirken manevi doyumda yetersiz kalabiliyor. Cesaret, empati, güven, sevgi, hoşgörü, risk alma, hesap verebilme gibi birbirini besleyen birçok pozitif niyet insanı mutluluğa taşıyan değerlerdir. Mutluluk gerçekte bu değerleri hayata geçirmenin yan ürünüdür” dedi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli çocuk istismarı ile mücadeleye değinerek, “Adalet komisyonu üyesi olarak söylüyorum ki bizim için bu eylemler cinayet ve adam öldürmektir. Bu konu üzerinde çalışmalarımızı başlattık ancak siz rehber öğretmenlerin katılımı ve hassasiyeti çocuklarımıza yapılan bu çirkinliklerin önüne geçilmesi için çok önemli. Bağımlılığın ise bir beyin rahatsızlığı olduğu artık bilimsel olarak ispatlanmış durumda. Ülkemizde kuvvetli aile bağlarının olması, bağımlılık tuzağına düşen çocuklarımızınAvrupa’da yakalanan genç sayısına göre oranını azaltıyor. Ancak şunu görüyoruz ki gençlerimiz en çok bu tuzağa 13-14 yaş grubunda ve lise birinci sınıfta düşüyorlar. Çocuklarımızın üzerinde bulunan stersi azaltmak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredatta sadeleştirme çalışmaları yapılıyor. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili olan bağımlılık konusu siyaset üstü bir konudur. Hepimiz el ele verip çocuklarımızın bu ağa düşmesini engelleyeceğiz. İzmir’de bağımlılıkla mücadele yapılması için Karşıyaka Yamanlar bölgesinde özel bir köy oluşturmayı da planlıyoruz” dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem taciz, hem madde bağımlılığı hem de teknoloji bağımlılığı ile alakalı bir başarı varsa, bir tane öğrencinin bile elinden tutulup israf edilmeden onu hem ailesine hem topluma kazandırma noktasında iyi bir sonuç varsa bu başarı, siz çok değerli rehber öğretmenlerimize aittir. Dünyada eğitim politikaları her yerde değişiyor. Her ülke kendi içinde bir değişim ve dönüşüm içinde. Çünkü eğitimde herkes bir model arıyor. Bizler de bu eğitim politikalarını İzmir’de takip ediyoruz. Bir zamanlar Finlandiya vardı şu anda Singapur başı çekiyor.  Fakat Finlandiya’nın dünyada çok iyi biri başarısı varken uyuşturucu ve intiharda nerde olduğunu da bunu hepimiz itiraf etmeliyiz. Biz, akademik başarı, aynı zamanda sosyal kültürel sportif başarılara imza atarken bir taraftan da öğrencilerimizin bu kirli emellere, kirli oyunlara düşmemesi için de ciddi anlamda bir mücadele vermekteyiz” diye konuştu.

ANINDA MÜDAHALE

Tacizle ilgili her konuya anında müdahale ettiklerini açıklayan Yahşi, “Rehber öğretmenlerimizin ve diğer psikologlarımızın gözetiminde öğrencilerimizi görüşmeye alıyoruz.En ufak bir taciz olsa bile on iki tane avukatımız var. Türkiye’de 81 ilde olmayan bir şey yapıyoruz. Direkt biz adli anlamda savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bakın, beklemiyoruz kendi avukatlarımız bunu yapıyor. Bu anlamda gerçekten üstünü örtmeyen, ciddi bir şekilde çalışarak ortaya çıkartan, hassasiyetle üzerinde duran bir hassasiyete sahibiz. Niye madde bağımlılığı diyoruz, niye taciz, niye teknolojik bağımlılık diyoruz. Çünkü şu anda tehdit eden, ciddi bir kirliliğin var olduğunu biliyoruz ve bunları sizlerle birlikte aşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.