TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik eller bu kez Mehmetçik için yazdı

Karşıyaka Ortaokulu öğrencileri tarafından ‘Zeytin Dalı’ operasyonu kapsamında Afrin’de mücadele veren Mehmetçiğe duygu dolu mektuplar yazılıp, gönderildi. Mektuplarda, “Zafer tuğları vursun Afrin semalarında” cümleleri yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 06:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Minik eller bu kez Mehmetçik için yazdı

SULTAN GÜMÜŞ

Minik ellerin parmakları bu kez Türkçe, matematik konularını yazmadı. Karşıyaka Ortaokulu öğrencileri ‘Zeytin Dalı’ operasyonu kapsamında Afrin’de çatışmaya giren askerlere destek amaçlı mektup yazdı. Duygu dolu mektuplarını bizlerle paylaşan öğrenciler, Mehmetçike, bayrağa, ezana, millete, insanlığa sahip çıkmak adına yazmaya devam edeceklerini vurguladı.

“DESTAN YAZIYORLAR”

Öğrencilere mektup yazmaları konusunda en büyük yardımı ise sınıf öğretmenleri verdi. 8 / C sınıf öğretmeni, Afrin’de Mehmetçiklerin destan yazdığını belirterek, “Türkiye dünya mazlumları için kurtarıcı olarak bekleniyor. 15 Temmuz’da millet destan yazdı, Afrin’de de milletin Mehmetçikleri destan yazıyor. Bu ve buna benzer etkinlikler Afrin’de teröristlere karşı mücadele eden Mehmetçiklere moral olacak. Biz bu mücadelede askerimizin, devletimizin, milletimizin yanındayız. Düşmanların ise karşısındayız” diye konuştu.

“Mehmetçik’e, bayrağa, ezana, millete, insanlığa sahip çıkmak adına yazmaya devam edeceğiz” diyen öğrenciler ise yazdıkları o duygu dolu mektupları bizlere aktardılar. 8’inci sınıf öğrencisi Yağmur Avcı, mektubunda, “Ben ve bu millet biliyor ki, sizler ve silah arkadaşlarınız, evini, bebeğini, anasını, babasını, yarini ve daha nicesini arkasında bırakıp yolun sonunda şehadet şerbetini içmek bile olsa, vatanı son ana kadar korumak için orada bulunan muhterem ecdadın şanlı torunlarısınız. Bir Türk olarak sizlerle gurur duyuyor ve burada gece gündüz demeden dualar ediyorum” ifadelerini kullandı.

SABRET…

“Sevgili Operasyoncular” hitabını kullanarak mektubunu yazan Aleyna Satılmış da, “Biz Türk evlatları uykusuz kaldığınız her gecenin, sevdiklerinizden ayrı kaldığınız her anın, vücudunuzda hissettiğiniz her yorgunluğun karşılığında bu bayrağı namus sayıp koruyacağız. Allah’a son nefesimizi teslim edene dek sizden öncekilerin ve sizlerin kahramanlıklarını sonraki nesillere aktarmak için çalışacağız” dedi. Mehmetçiğe “Sabret” diyen Eylem Babacanoğlu ise mektubunda şunları dile getirdi: “Ey Osman Gazi torunu, senin kuvvetin de sabrın da azmin de tükenmez. O öyle bir Allah sevgisidir ki, sabrın bükülmez. Her şeyini kaybetsen vatanın uğruna, umudun yitmez. Çünkü Türk’ün namı korkusuzluğudur. Çünkü Müslüman’ın imanı sabrındandır. Rabbim sabredenlerle beraberdir. Sabret abim. Zafer tuğları vursun Afrin semalarında.”

Karşıyaka Ortaokulu öğrencileri yazdıkları mektupları, Zeyin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de teröristlere karşı mücadele veren askerlere ulaştırılması için Genel Kurmay Başkanlığı’na gönderdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.