TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik kardeşlerin oyunu ölümle bitti

İzmir Karabağlar’da inşaat alanında oynayan iki kardeş, yaklaşık 2 metre derinliğindeki çukura düşerek feci şekilde can verdi. Hastanede çocuklarının acı haberini alan aile sinir krizi geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Minik kardeşlerin oyunu ölümle bitti

Olay, İzmir’in Karabağlar İlçesi’ne bağlı Limontepe semtinde meydana geldi. Oyun oynamak için dışarıya çıkan 5 yaşındaki Ali Tencirlioğlu ve abisi 7 yaşındaki Yusuf Tencirlioğlu, bir inşaat alanına gitti. Oyun oynarlarken bir anda dengelerini kaybeden abi-kardeş, yaklaşık 2 metre derinliğindeki çukura yuvarlandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi gelirken, iki çocuk bulundukları yerden çıkartıldı. Ali Tencirlioğlu Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, Yusuf Tencirlioğlu ise Dokuz Eylül üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Abi-kardeşin hayatlarını kaybettiği belirlendi.

KAHREDEN DETAY

İzmir’de inşaat alanındaki çukura düşerek hayatlarını kaybeden iki kardeşin cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumundan alınarak memleketleri Kahramanmaraş’a gönderilecek. Yavuz ve Ali Tencirlioğlu’nun akrabası, “Çocukların anne ve babası ev tutmuştu. Bugün de taşınacaklardı” dedi.

EV TUTMUŞLARDI

Neşet Güler, “Cenazeleri alıp Kahramanmaraş’ta cenaze namazını kılacağız. Hakkımız neyse onu arayacağız. Aile üç ay önce İzmir’e geldi. Biz kağıt toplayarak ekmeğimizi kazanıyoruz. Bir haftadır da elektriksiz yaşıyoruz. Durumumuz belli. Çocuklar çukura düştüğünde biz işteydik. İşten geldiğimizde insanlar toplanmıştı. Ne olduğunu sorduk, sonra durumu öğrendik. Çocuklar düşmüş. Kepçe açmış, suyu veriyor. Sonra vatandaşlardan biri çocukları çıkardı hastaneye götürdük. Çocukların anne ve babası ev tutmuştu. Bugün de taşınacaklardı. Oradan çıkıp kiraya gideceklerdi Cennetçeşme’ye. Olay yerini gördünüz. Olay yeri de vahim. Yaşadığımız şartlar da belli. Çoluklarını çocuklarını alıp gideceklerdi bir gün arayla ama takdiri ilahi. Ailenin üç çocuğu vardı. Şimdi bir kızları var. O çukuru açmışlar en azından bir önlem almaları gerekmez miydi? Çocuklar tırmanmış ama olmamış. Çocukların amca çocukları haber verince annesi de sonra çukura atlamış. O da aynı duruma düşüyormuş” diye konuştu.

BÜYÜK İHMAL

Amca Savaş Tencirlioğlu olay sırasında yeğenlerinin babası olan kardeşi Tevfik ile hurda toplamaya gittiklerini, olayı telefonla öğrendiklerini belirterek, “Çocuklar bakkala gidiyormuş. Bu sırada su dolu çukurun içine düşmüşler. Gören vatandaşlar tarafından çukurdan çıkartılmışlar ve hastaneye kaldırılmışlar. Biz de duyunca hastaneye gittik. Ama çocukları kurtaramadılar. Kaç tane kepçe var biri de çukuru kapatmamış. Burada ihmal olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Su dolu çukurla ilgili bilirkişi raporuna göre ihmali bulunan 4 kişi gözaltına alındı. İzmir’in Karabağlar İlçesi Uzundere mevkiinde bulunan bir inşaat alanında içi su dolu çukura düşen Ali (5) ve Yusuf (7) Tencirlioğlu kardeşlerin ölümüyle ilgili soruşturma başlatan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bilirkişi ve olay yeri inceleme ekibinin yaptığı araştırmada İller Bankasının açtığı ihaleyi kazanan firmanın, kazı işini taşeron bir firmaya devrettiğini, bu firmanın da kazı bölgesinde iş güvenliği ile ilgili yeterli önlem alınmadığını tespit etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada; bilirkişi raporuna göre olayda kusuru tespit edilen şirketin 2 yetkilisi ile çukuru açan kepçe operatörü ve inşaatın bekçisi olmak üzere toplam 4 kişinin gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

TUNÇ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, oynamak için gittikleri inşaat çukurunda hayatlarını kaybeden iki kardeşin ölümüyle ilgili açıklamada bulundu. Ailenin, üç ay önce İzmir’e göç ettikleri belirtildi. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, olayla ilgili yaptığı açıklamasında “İller Bankası adına iş yapan bir firma var. Taşeron firma olarak yol açan firma, yağmur yağdığı zaman su birikmesin diye kendi çapında önlem olarak bir çukur açmış. Bundan sonrası savcılık kontrolünde. Bilirkişinin, savcı beyin kendi değerlendirmeleri olacak. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum; bu vatandaşlarımız bakın gariban insanlar. Yokluktan ne haller yaşadığını siz gördünüz. Bunlar üç ay önce ilçemize göç etmişler. Bu vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerini çocuklarını kaybeden acılı ailenin acısını paylaşıyoruz ama bu işte kimin sorumluluğu varsa devletin organları olarak kaymakamlık olarak biz bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı söylüyoruz. Bu vatandaşlarımızın bu şekilde acı çekmesine sebep olanların yargı önünde hesap vermesi için elimizden gelen tüm iş ve işlemlerin yapacağımızın hem aile tarafından hem de kamu tarafından bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

AİLE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Oyun oynarlarken bir anda dengelerini kaybeden ağabey-kardeş, yaklaşık 2 metre derinliğindeki çukura yuvarlandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi gelirken, iki çocuk bulundukları yerden çıkartıldı. Ali Tencirlioğlu Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, Yusuf Tencirlioğlu ise Dokuz Eylül üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Ağabey-kardeşin hayatlarını kaybettiği belirlendi. Hastanede çocuklarının acı haberini alan aile sinir krizi geçirdi. Hayatlarını kaybeden kardeşler Yusuf ve Ali Tencirlioğlu’nun dedesi Süleyman Tencirlioğlu, “İki kardeş gitti. Bunun hesabını kim verecek” dedi. Kardeşlerin dedesi Süleyman Tencirlioğlu yaptığı açıklamada, “Koca çukuru açıyorlar, içi su doluyor. Çukurun önünü açmıyorlar ki su gitsin. İki kardeş gitti, bunun hesabını kim verecek” dedi.

CENAZELER GÖNDERİLDİ

Minik kardeşlerin cenazeleri, İzmir’e gelen yakınları tarafından alınarak memleketleri Kahramanmaraş’a gönderildi. Ali ve Yusuf Tencirlioğlu kardeşlerin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundan “soyadı uymaması” nedeniyle önce alınamadı. Aslen Kahramanmaraşlı olan minik kardeşlerin, anne ve babası da dahil soyadı aynı olan tüm akrabalarının cenaze işlemleri Kahramanmaraş’ta olması nedeniyle cenazeler teslim edilmedi. Bu gelişmenin ardından İzmir’e gelen Tencirlioğlu Ailesi’nin akrabaları, İzmir Adlı Tıp Kurumundan çocukların cenazelerini alarak toprağa verileceği Kahmaranmaraş’a gönderdi.

İHA/AA/İZMİR

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.