TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Mizahın öğretici tarafı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Kardiyoloji Bölümü doktorlarından Gaffar Karadoğan ve arkadaşları doktorluk mesleğinde karşılaştıkları komik durumları çektikleri küçük videolarla anlatarak ilginç bir projeye imza attı

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 06:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Mizahın öğretici tarafı”

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesinde Kardiyoloji Bölümü doktorlarından Gaffar Karadoğan’ın öncülüğünde bir grup doktor ve hemşire, hastanelerde yaşanan, kendi başlarından geçen trajikomik olayları küçük küçük videolarla Youtube’da paylaşıyor. ‘İkinci El Komedi’ adında oluşturdukları Youtube kanalından karşılaştıkları olayları ilaveler yaparak mizahi bir dille izleyicilere aktaran grubun videoları da büyük ilgi görüyor. Projenin içinde tanıdık bir isim de yer alıyor. Gazetemiz köşe yazarlarından Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mustafa Torun’un da yer aldığı videolar izleyicileri gülmekten kırıp geçiriyor. Mizahın öğretici tarafını kullandıklarını belirten Mustafa Torun, videolarla çok önemli mesajlar aktardıklarını belirtirken Kardiyoloji Uzmanı Gaffar Karadoğan ise videoların çok dikkat çektiğini belirterek projenin detaylarını gazetemiz okuyucularıyla paylaştı.

“İKİNCİ EL KOMEDİ”

Mesleklerinden ötürü gündelik hayatta hastalarla sürekli iç içe olduklarını belirten Gaffar Karadoğan, bu olayların arasında çok komik vakalarında yaşandığını belirtti. Bu olayları mizahi bir dil kullanarak hastanede oluşturdukları ekiple kısa videolara aktardıklarını söyleyen Gaffar Karadoğan, “İnsanlarla çok yoğun ilişki içerisinde olan bir meslek icra ediyoruz. Bize gelen hastaların yanında kendini hasta olarak nitelendiren insanlarla da çok sık karşılaşıyoruz. Bu kişileri menün etmek, iyileştirmek de bir çaba gerektiriyor hekim başına düşen hasta sayısı çok fazla olduğunu görebiliyoruz. Hekim sayımız yetersiz ve iş gücü fazla. Durum böyle olunca daha hızlı karar vermek, daha kısa zamanda çok fazla iş yapmak zorundasınız. Bu da sizin karşınıza trajikomik binlerce olayla karşılaşmanıza neden olabiliyor. Mesai saatleri içerisinde bunlara gülecek bir zamanımız da yok ama iş bittikten sonra bu olayları hatırlayıp gülebiliyorsunuz. Bizde bunları cep telefonun kamera özelliği çıkınca kaydetmeye başladık. Sonra baktık ki bu işi ilerletebiliriz. Bir kamera aldık. Sonra Youtube gibi bir portal var burada paylaşma imkanımız olduğunu gördük ve çektiğimiz videoları ‘İkinci El Komedi’ adında bir kanal kurup paylaşmaya başladık. Bu çektiğimiz videolarda hastaları oynatmıyoruz. Yaşadığımız gerçek olayları, biraz ilaveler de yapıp doktor ve hemşire arkadaşlarla kendimiz oynuyoruz. Hastayı kamerayla kaydet vs. gibi uygulamalara kesinlikle gitmiyoruz” dedi.

“İLGİ ARTIYOR”

Videolara olan ilginin gün geçtikçe arttığını belirten Gaffar Karadoğan, “Çektiğimiz videoları İlk etapta arkadaş, eş, dost çevreleriyle paylaştık. Onlardan olumsuz bir tepki almadık. Daha sonra herkesle paylaşmak istedik.Youtube’da dislike diye bir buton var, beğenilmeyen videolar için kullanılır. Videolarımızın takipçisi şu an 375 kişi civarında ama bir ya da iki tane dislike aldığımız oluyor. İzlenme sayılarımız da 1000’i geçiyor. Yüzde10 oranında da bir beğeni olduğunu gördük. Bu da bizim için iyi bir şey olduğu anlamına geliyor. Şu ana kadar 100’ü geçen video çektik. Videolarımızda diğer arkadaşlarımızda oynuyor” diye konuştu. Mustafa Torun ile birlikte de çok komik videolar çektiklerini dile getiren Gaffar Karadoğan, “Mustafa Hoca ile yaklaşık bir yıldır Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu vasıtasıyla Whatsapp gruplarında ya da aylık toplantılarda sürekli konuşuyorduk. Mustafa ağabey bu ortamlarda arada tiyatroya ilgim var, yapalım diyordu. Beraber tiyatro yapmak istiyordu. Bende İkinci El Komedi projemiz olduğunu kendilerine anlattım. İleride tiyatroya da geçebiliriz diyordu. O vasıtayla bir araya geldik. Çekimler yaptık. Hocamızın da mizaha ilgisi ve becerisi fazla olduğunu gördük. Çok güzel videolar çektik” değerlendirmelerinde bulundu.

“MİZAHIN ÖĞRETİCİ TARAFI”

Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mustafa Torun, “Biz mizahın öğretici tarafını kullanıyoruz. Videolarımızın birçoğu komik olduğu kadar öğretici ve bilgilendirici bir misyondataşıyor. Hatta şu an ikinci bir kanal açtık. Burada sadece tıbbi bilgileri mizahi bir yönle vereceğimiz videolar çekeceğiz. Timsah gözyaşının gerçek nörolojik kökeninden kalp hızımızın yaşam süresiyle olan ilişkisine kadar önemli videolar çektik. Şimdi bunun biraz daha üzerine koyup daha çarpıcı bir projeye imza atmak istiyoruz. Bir de bu hastalıklarda hastaların sürekli bir tetkik yaptırma hevesi var. Bununla ilgili de küçük bir skecimiz oluyor. Bir kanal tamamen mizah çerçevesinde ilerleyecek diğer kanal da hali hazırda sağlık sistemindeki çelişkileri dile getirip, mizahi bir yolla anlatacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.