TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Modanın kalbi İzmir’de atıyor

Bu yıl 12’nci kez düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapılarını açtı. 2018 - 2019 gelinlik, damatlık, abiye sektörüne damga vuracak olan fuar, 4 gün boyunca moda dünyasını İzmir’de bir araya getirecek

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Modanın kalbi İzmir’de atıyor

KENAN YEŞİL / SULTAN GÜMÜŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı 12. kez kapılarını açtı. 19 Ocak Cuma gününe kadar sürecek olan fuar moda dünyasını İzmir’de bir araya getiriyor. 2018 - 2019 modasına yön verecek fuar, düzenlenecek defileleri, gelinlik, damatlık, abiye tasarımları, ünlü mankenleriyle sektöre damga vuracak.

HER GÜN ZENGİNLEŞİYORUZ

Fuarın 12.’sini gerçekleştirmek büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’de 5 yıl önce beş tane gelinlik vitrini yoktu. Dersaneler kapatılacak binalar boşalacak derken, İzmir’in çiçek gibi bütün vitrinleri gelinlikle doldu. Kente ayrı bir güzellik, ayrı bir zenginlik kattı. İhracatçılarımız ve imalatçılarımız oldukça iyi yolda. Her gün ihracatımız artıyor, her gün zenginleşiyoruz” dedi. Asıl meselenin katma değerli ürün üretmek olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “Ürünün katmadeğeri ne kadar yüksek olursa firmalara da o kadar katmadeğer gelecek. Gelinlik, abiye, damatlık üreticileri çalışmalarını piyasa koşullarına göre düzenler ve kısa vadeli planlar peşinde koşmazsa, ürünleri geliştirirse, işte o zaman İzmir sadece Türkiye ya da Avrupa’nın en büyüğü olmaz. Dünyanın abiye, gelinlik, damatlık sektöründe marka olmaya en yakın il İzmir. Bu kapsamda geleneksel sektörümüz olan tekstilin her branşında gelişmeler olur. İzmir potansiyelinin çok altında büyüyen bir kent. Bütün sektörler birbirini desteklemelidir” diye konuştu.

1 MİLYAR DOLAR OLACAK

2017 yılı gelinlik ihracatının 670 milyon dolar olduğunu söyleyen Ekonomi Bakanlığı İhracat Müdürü Özgür Volkan Ağar, “Bu yıl abiye ve damatlık ile bu rakamın 1 milyar doları bulmasını bekliyoruz. Gelinlik ihracatçlılarımızın dünya pazarına açılarak tasarım ve Ar-Ge’ye önem vererek arzu edilen seviyeye ulaşacağına inanıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı fuar desteklerimiz, finansman desteklerimizin yanısıra markalaşma ve tasarıma yönelik desteklerimiz de devam edecek. İhracatçı firmalarımızın tasarım departmanlarına, eğer tasarım departmanı yok ise istihdam ve yaratılma anlamında destek vereceğiz. Gelinlik, abiye ve damatlık üretici firmalarımızı desteklerden yararlanmaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı. Ekonomi Bakanlığı olarak İzmir’e çok önem verdiklerinin altını çizen Ağar, “İzmir’in ihtiyaçlarını dikkate alıyoruz. İzmir’de olan fuarlara en güçlü desteği vermeye gayret ediyoruz. 12 ocak 2018’de değişiklik yaptık. IF Wedding gibi markalaşma yolunda ilerleyen fuarları destekleme kapsamına aldık. Bu fuarlar hem kente yaratacağı sinerji hem de sağlayacağı imkanlarla kente katkı sağlar. Hazır giyim sektörü zamanın ruhuna uyarak, inovasyon ve markada başarılı olacaktır” dedi.

INTERNATİONAL AREA KURULDU

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile fuarda, “International Area” adı altında yabancı katılımcılar için özel bir alan oluşturuldu. Amerika, Fransa, Brezilya, Ukrayna, Hindistan, İran, İsrail, Lübnan ve Kuveyt’in yer alacağı yabancı katılımcı pavyonunun amacı fuarın uluslararası kimliğini daha fazla geliştirmek ve yabancı üreticilerin de Türkiye’de tanınır olmasını sağlamak. Fuarın mevcut katılımcılarının yanı sıra bu yıl çok güçlü markalar da katılımcı ve ziyaretçilerle buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin 81 ilinin yanı sıra, dünyanın her noktasından katılımcıyı buluşturan fuar sayesinde kent ekonomisi de hareketlendi. Özellikle kentteki 5 yıldızlı otellerde fuar tarihleri boyunca doluluk yaşanıyor.

FUAR YÜZDE 15 BÜYÜDÜ

İlki 1- 3 Mart 2007 tarihinde, 75 firma ile 4 bin metrekare alanda gerçekleşen, 177’si yabancı 4 bin 864 ziyaretçiyi ağırlayan IF Wedding Fashion İzmir- Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı; 11. yılında modaya yön veren bir konuma geldi. Fuarda geçtiğimiz yıl 227 olan katılımcı sayısı, bu yıl yaklaşık yüzde 15 artış gösterdi. Fuarda 11 ilden 236, 11 ülkeden 23 olmak üzere toplamda 259 katılımcı katıldı. Çin, Fransa, Hong Kong, Hindistan, İsrail, İran, İspanya, Kuveyt, Lübnan, Rusya ve Amerika’dan firmalar katılımcı oldu. Türkiye’den ise Adana, Ankara, Bursa, Çanakkale, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Konya firmaları fuarda yerini aldı. 2017 yılında 19 bin 668 metre olan stant alanı, bu yıl yüzde 30 artışla 23 bin 549 metrekare alanda gerçekleşiyor. Toplam alan ise etkinliklerle birlikte 57 bin 925 metrekare oldu.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ İSTANBUL’A GİTTİ

12. IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı açılışında 9. kez düzenlen Gelinlik Tasarım Yarışması Final Defilesi gerçekleştirildi. 121 tasarımcının 363 tasarımından finale kalan 15 kişinin tasarımları düzenlenen defileyle tanıtıldı. Sektörlerinin önde gelen temsilcilerinden oluşan 10 kişilik jüri ilk üçü açıkladı. Mimar Sinan Üniversitesinden Kansu Sara Sarıkan’ın tasarladığı gelinlik 1’inci seçildi. Sarıkan’a, 10 bin TL’lik ödül verilirken aynı zamanda gelecek yıl düzenlenecek olan fuarda defile hazırlama hakkı kazandı. İkinciliğe Dokuz Eylül Üniversitesinden Tuğçe Demir seçilirken, yine Dokuz Eylül Üniversitesinden Fırat Karapınar’ın tasarladığı gelinlik 3.’lük ödülü kazandı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.