TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Molozlar mağdur etmeye devam ediyor

Buca’nın Seyhan Mahallesi’ndeki 701 Sokak’a sürekli dökülen molozlar, esnafı mağdur etmeye devam ediyor. Geçen ay haberini de yaptığımız soruna yetkililerin hala bir çözüm getirememesi esnafı çileden çıkardı

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Molozlar mağdur etmeye devam ediyor

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Buca’ya bağlı Seyhan Mahallesindeki 701 Sokak’a 6 aydır kimliği belirlenemeyen araçlar tarafından moloz ve çöp yığınları dökülüyor. Esnaf durumu yetkililere defalarca bildirmesine rağmen sonuç alamadı. Geçen ay şikayetler üzerine bizimde haberini yaptığımız moloz sorununun artık giderilmesini istediklerini ve mağdur edildiklerini söyleyen mahalle esnafı, yetkililerin işlerini düzgün yapmadığını iddia etti. Ürünlerinin zarar gördüğünü ve dükkanının kapısını açamadığını söyleyen Hasan Görüz, “Her hafta birileri gelip, sorunu çözeceklerini söylüyor ama 6 aydır çözen olmadı. İki hafta önce de İzmir Büyükşehir Belediyesinden geldiler ve çöpleri alacaklarını söylediler ama yine almadılar. İlgilenen yok” diyerek tepki gösterdi.

“PİRİŞTİNA’DAN ŞİKAYETÇİYİM”

Dükkanının içine arabasını alamadığını ve ürünlerini aracına yükleyemediğini de ifade eden Hasan Görüz, “Sorunun giderilmesi için başvurmadığımız yer kalmadı. Buca Belediyesi Başkanı Levent Piriştina’ya oy verdik, el birliği ile başkanlığa getirdik ama çok pişman olduk. Bizimle ilgilenmiyorlar. Ben her yıl vergimi eksiksiz ödüyorum. Ben vergimi ödüyorsam o da bu çöpü buradan almak zorunda. Geçen ay gazetenizde haberimiz çıktıktan sonra iki-üç kamyonet moloz almaya geldiler. Bir daha da gelmediler. Gelenler bize hep alacağız bu çöpleri diyorlar ama almıyorlar. Bıktık bu durumdan. Buca Belediyesi bu çöpü buradan almak zorunda. Burası Buca’ya bağlı. Buca Belediyesi burayla ilgilenmiyor. Piriştina’dan şikayetçiyim kardeşim” dedi.

“MALLARIMIZ ZARAR GÖRÜYOR”

Mallarının zarar gördüğünü belirten bir başka vatandaş ise, “Buradaki çöpler mallarımızı zedeliyor. Kimse almıyor. Tinerciler buraya gelip kablo yakıyor. Kokudan rahatsız oluyoruz. Zabıtalara durumu ilettim, bizim sorunumuz değil diyor. Kimin sorunuysa söyleyin biz oraya gidelim. Geçen ay sizin yaptığınız haberden sonra sokağın içindeki çöpleri yan tarafa kaydırdılar, sokağı açtılar ve gittiler. O haberden sonra ufak bir çalışma oldu. Her gün bir kamyon moloz aldılar. Sonra yine durdular. Molozlar yine birikti. Bir de sabah 10’da geliyorlar. Birkaç saat çalışıp gidiyorlar. Mesaimiz bitti diyorlar. Yani belediyede çalışan personeller sadece 3-4 saat mi çalışıyor? Neden 4 saatten başka çalışmıyorlar” diyerek belediye personellerine tepki gösterdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.