TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MTSAV Buca’da temsilciliğini açtı

Kadına ve maddi durumu yetersiz ailelerin kız çocuklarına yaptıkları katkılarla dikkat çeken MTSAV Mustafa Tamer Stratejik Araştırmalar Vakfı’nın Buca’da yeni oluşturulan yönetim kurulu ve üyelerinin tanışma kahvaltısı gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2017 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MTSAV Buca’da temsilciliğini açtı

TANER UYANIKER

MTSAV Mustafa Tamer Stratejik Araştırmalar Vakfı’nın Buca temsilcileri ilçenin Kaynaklar Köyü’nde yapılan kahvaltıda bir araya geldi.

Bilimsel araştırmaların yanı sıra, sosyal yaşamı destekleyici faaliyetler yürüten, kız çocuklarının okumasında önemli roller oynayan MTSAV’ın, kahvaltılı toplantısında elde edilen gelirle bir kız çocuğunun eğitimine katkı da bulunulacak.

Açılış konuşmasını yapan Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, hem bilimsel araştırmaları hem hayırseverliğiyle tanınan bir vakfın ilçede bulunmasının kendilerini çok sevindirdiğini ifade etti. Çelik, “Her birimiz bir mum yaksak bu karanlığı aydınlatacak güçteyiz. Hepimiz zaten bu amaçla buradayız. Amacımız 30-40 kişiyle başlayan katılımlarımızın 300-400 kişiyle devam etmesidir. İnşallah her yıl bu tür faaliyetler organize edilir. Yetiştireceğimiz katkı sunacağımız her öğrenci ülkemizin bir ışık kaynağı olacaktır” dedi.

“BAŞKALARINA YARDIM ETMELİYİZ”

İzmir Merkez Valisi ve aynı zamanda vakfın kurucusu olan Mustafa Tamer, toplumun kendi yaşamı dışında diğer insanlara da bir şeyler vermesi gerektiğini eğer bunu sağlarsa kendini mutlu azledebileceğini ifade ederek,  şunları söyledi: “Vakfımızın hiçbir siyasi ve ideolojik yönü yoktur. Geniş düşünceli olan bilimsel ve teknik bir vakıftır. Biz İzmirli olarak vatandaşlara hizmet amaçlı çalışıyoruz. Biz daha çok kadın odaklı çalışan bir vakıfız diyebilirim. Kadınların toplum içinde yer edinebilmesini amaçlıyoruz. Sadece İzmir’de değil yurt içi ve yurt dışında da temsilcilikleri olan bir vakıf olmaya başladık. İzmir’in çeşitli ilçelerinde de temsilciliklerimiz var. Buca’da da bunun oluşmasını istedik. Karşımıza da Milli Eğitim ağırlıklı bir yapı çıktı.”

“TARAFIMIZ CUMHURİYET”

Yollarının modernlikten, çağdaşlıktan, Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermemek olarak açıklayan Tamer,  Cumhuriyet’ten yana olmaları gerektiğini belirtti. Tamer, “Bizler hiçbir zaman ırk, din, dil, cinsiyet ayrımı yapmadan, insanı insan olduğu için sevmeliyiz. Ülkemiz ve insanımız için yapacak çok şeyimiz var diyoruz. Burada yapılan etkinlik sayesinde bir çocuğumuzun okumasını sağlayacak kadar bütçe oluştu. Buca’mızda fakir bir ailemizin çocuğunu okutacağız inşallah. Küçük küçük yardımlarımız birleştikçe ortaya çocuklarımız için büyük katkılar çıkıyor. Buca köklü bir ilçe. Bizde burada önemli çalışmalar yapacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

“DAHA FAZLA ÇOCUKLARIMIZA ULAŞACAĞIZ”

Buca Temsilciliği Başkanı Meryem Feza Can ise, “Mustafa Tamer ve eşi ile ilk tanıştığımda yaptıkları güzel işleri biraz biliyordum. Onları tanıdıktan sonra iyilikte yarışılabilecek en güvenilir yer olduğuna inandım. Bununa beraber Buca temsilciliği oluşturduk. Bugünkü etkinlik sadece tanışma toplantısı değildir. Buradan elde edilen gelir ile bir kız çocuğumuzun eğitim giderlerini karşılar vaziyete geldik. Bundan sonraki çalışmalarımızla da daha fazla çocuğumuza ulaşacağız” dedi.

Buca temsilciliğinde ise şu isimler yer aldı: Başkan Meryem Feza Can, Furhan Türkal, Fatma Keskin, Sehergülü Buyraz, Hicran Özkalay, Bengi Akman

Foto altı: Yollarının modernlikten, çağdaşlıktan, Atatürk İlke ve İnkılaplarından taviz vermemek olarak açıklayan Tamer,  Cumhuriyet’ten yana taraf olmaları gerektiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.