TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mülteciler kolejin misafiri oldu

İzmir’de yaşayan 40 Suriyeli çocuk Amerikan Koleji’nin misafiri oldu. Mültecilerle Dayanışma Derneği aracılığıyla Kolej, Basmane’den gelen 40 mülteci çocuğu okullarında ağırladı

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mülteciler kolejin misafiri oldu

SULTAN GÜMÜŞ

İzmir Amerikan Koleji, okullarındaki Uluslararası Bakalorya programına dahil olan ACI öğrencilerinin CAS projesi kapsamında, Basmane’den gelen, yaşları 8-13 aralığında değişen 40 mülteci çocuğu okullarında misafir etti. Projeyi yönetenler arasında; ACI öğrencileri Eylül Güven, Yasemin Karamaya, Ekin Ulusoy, Bilge Sebik, Eda Akşehirli ve Drama Öğretmeni Ali Kırkar ile Tarih Öğretmeni Sema Gür yer alıyor. Sema Gür, ülkelerinden göçmek zorunda kalmış, zorlu yaşam koşullarına alışmaya çalışan çocuklara destek olmak amaçlı böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Ziyaret boyunca hem misafir çocuklar hem de ACI öğrencileri için kıymetli paylaşımlar yaşandı. Konuk çocuklarla; parkur, top oyunları, kukla yapımı, drama ve dans ile ilgili beş farklı aktivite yapıldı. Aktivitelere katılan çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi.

HEP BİRLİKTE EĞLENDİLER

ACI öğrencileri, “Kendi çocukluğumuzun en güzel oyunlarını onlara da yaşatmak istedik. Hep birlikte çok eğlendik. Bir günlüğüne bile olsa bu kardeşlerimizin hayatlarına dokunabilmiş olmak bizleri çok mutlu etti” diyerek duygularını ifade etti. Bu anlamlı buluşmaya ortak olan Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği ile birlikte destek veren Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi ise böyle önemli bir organizasyonu yapan ve çocukları misafir eden Amerikan Koleji yönetimine, proje öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.